2021. január 24. vasárnap Timót

Hírek - Agrárpénzek

Figyelem! - Meghosszabbították Lázárék a fontos határidőt

Október 30-ig vásárolhatják meg kertészeti gépeiket, illetve nyújthatják be kifizetési kérelmeiket azok a piaci szereplők, akiknek idén benyújtott kérelmeit támogatta a Miniszterelnökség. A tárca több mint 1800 kérelmet tartott elfogadhatónak mintegy 18 milliárd forint értékben.
 
 

Két héttel, október 15-ről október 30-ig meghosszabbította a Miniszterelnökség azt a határidőt, ameddig az idei pályázaton nyertes termelők megvásárolhatják kertészeti gépeiket, illetve benyújthatják kifizetési kérelmeiket. A tárca részben a gépbeszerzések könnyítése, részben a 2007-2013-as vidékfejlesztési program forrásainak felhasználása érdekében döntött a határidő módosítása mellett. A minisztérium még tavasszal hirdetett pályázatot a kertészeti gépvásárlásokra, hogy nem maradjanak meg támogatások a 2007-2013-as programban.

A kiírás az új, környezetbarát és energiahatékony kertészeti gépek beszerzését célozta. A Miniszterelnökség több mint 1800 kérelmet támogatott, mintegy 18 milliárd forint értékben.

A kormány – húzta alá közleményében a Miniszterelnökség - 2014-2020-as új vidékfejlesztési ciklusban is kiemelten kezeli a kertészeti ágazat fejlesztést. Elsősorban a mikro-, a kis- és közepes méretű gazdaságokat kívánják támogatni, mivel e vállalkozások munkahelyteremtő és munkahelymegtartó képessége jelentős. Egyes kertészetfejlesztési támogatások új pályázati felhívásai még idén novemberben megjelennek, míg a kertészeti gépek beszerzésére várhatóan 2016-ban lesz ismét lehetőség - derül ki a tárca közleményéből.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu