Fizeti a kincstár az agrártámogatási előlegeket

MTI
Október 16-tól fizethetők ki az idei agrártámogatási előlegek az uniós és a magyar költségvetésből. Az agrártámogatások 2018. évi mértékének megállapításáról szóló rendelet részletezi többek között az egységes területalapú támogatás, a termeléshez kötött közvetlen támogatás, illetve a fiatal mezőgazdasági termelők számára nyújtható támogatások összegét és szabályait.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A mai naptól, azaz október 16-tól fizethetők ki az agrártámogatások előlegei - olvasható a legfrissebb Magyar Közlönyben található agrárminiszteri rendeletben. Az egységes területalapú támogatás keretösszege 231,13 milliárd forintot tehet ki, a támogatható terület nagysága legfeljebb 4,97 millió hektár, a kifizethető előleg pedig hektáronként egfeljebb 32 536 forint lehet. Az éghajlat és környezet szempontjából előnyös mezőgazdasági gyakorlatokra nyújtandó támogatás keretösszege közel 130,7 milliárd forint, előlege hektáronként legfeljebb 18 397 forint lehet. 

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye, az Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. A konferencián szó lesz arról, milyen támogatásokra számíthatnak a gazdálkodók a 2020 utáni uniós agrárpolitikában, illetve milyen agráradózási változásokra kell feékészülniük a következő időszakban? Napirendre kerül az is, várhatóan milyen jogszabálymódosítások várhatók a hazai földpiacon? Ne hagyja ki a siófoki kétnapos Agrárszektor Konferenciát november 28-29-én!

A rendelet alapján a fiatal mezőgazdasági termelők támogatásának keretösszege meghaladja a 3,78 milliárd forintot, a támogatható terület nagysága legfeljebb 171 797 hektár, a hektáronként kifizethető előleg mértéke maximum 15 417 forint lehet. Termeléshez kötött közvetlen támogatásként október 16-tól többek között kifizethető előleg az anyajuhtartás, az anyatehéntartás, a rizs-, a cukorrépa-, a zöldségnövény termesztés, valamint a szemes és szálas fehérjetakarmány-növény támogatására.

A rendelet és a részletes számok itt olvashatóak.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?