Folytatódik a dinnyebalhé

MTI
Budai Gyula szerint nem tárgyaltak árakról.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nem volt szó árakról a dinnyeügyben a múlt héten tartott szakmai fórumon - hangsúlyozta Budai Gyula szerdán az MTI megkeresésére. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára cáfolta a Népszabadság által közzétett információt, amely szerint "a társaságok (áruházláncok) a napokban a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a termelők képviselőivel folytatott megbeszélésen egyöntetűen mondtak nemet arra a kezdeményezésre, hogy az idén is egységes áron kínálják a magyar dinnyét".

Budai Gyula hozzátette: a szóban forgó egyeztetésen egyetlen - az államtitkár által meg nem nevezett - lánc képviselője jelezte, hogy amennyiben árak kerülnek szóba, úgy feláll az asztaltól. "Erre én azt mondtam neki: nyugodtan felállhat, de árakról nem fogunk egyeztetni. Ezt követően pedig nem állt fel senki. Az árakról az egyeztetésen nem hangzott el semmi, kifejezetten szakmai kérdésekről tárgyaltak a meghívottak" - mondta az államtitkár.

Emlékeztetett: az egyeztetés során a jelen lévők értékelték az előző év tapasztalatait, beszéltek az idei várható terméskilátásokról. Továbbá az államtitkár azt kérte az áruházak képviselőitől, "hogy amíg a magyar dinnye a magyar piacon jelen van, addig importot ne hozzanak be az országba". Ezt a kérést minden lánc támogatta - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy másfél éve, amióta ő a tárca parlamenti államtitkára, jó kapcsolata alakult ki a VM-nek a nagy áruházláncokkal minden területen. Erre példaként a dinnye mellett a tejnél létrejött együttműködést említette. Közölte: több áruházlánccal is egyeztetett arról, hogy mely láncokban vesz részt személyesen a magyar görögdinnye promóciójában. Megemlítette: úgy tudja, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is egyeztetett időpontot hasonló ügyben.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13