2019. december 16. hétfő Etelka, Aletta

Hírek - Agrárpénzek

Folytatódik a dinnyebalhé

Budai Gyula szerint nem tárgyaltak árakról.
 
 

Nem volt szó árakról a dinnyeügyben a múlt héten tartott szakmai fórumon - hangsúlyozta Budai Gyula szerdán az MTI megkeresésére. A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) parlamenti ügyekért felelős államtitkára cáfolta a Népszabadság által közzétett információt, amely szerint "a társaságok (áruházláncok) a napokban a Vidékfejlesztési Minisztérium, illetve a termelők képviselőivel folytatott megbeszélésen egyöntetűen mondtak nemet arra a kezdeményezésre, hogy az idén is egységes áron kínálják a magyar dinnyét".

Budai Gyula hozzátette: a szóban forgó egyeztetésen egyetlen - az államtitkár által meg nem nevezett - lánc képviselője jelezte, hogy amennyiben árak kerülnek szóba, úgy feláll az asztaltól. "Erre én azt mondtam neki: nyugodtan felállhat, de árakról nem fogunk egyeztetni. Ezt követően pedig nem állt fel senki. Az árakról az egyeztetésen nem hangzott el semmi, kifejezetten szakmai kérdésekről tárgyaltak a meghívottak" - mondta az államtitkár.

Emlékeztetett: az egyeztetés során a jelen lévők értékelték az előző év tapasztalatait, beszéltek az idei várható terméskilátásokról. Továbbá az államtitkár azt kérte az áruházak képviselőitől, "hogy amíg a magyar dinnye a magyar piacon jelen van, addig importot ne hozzanak be az országba". Ezt a kérést minden lánc támogatta - fűzte hozzá.

Hangsúlyozta, hogy másfél éve, amióta ő a tárca parlamenti államtitkára, jó kapcsolata alakult ki a VM-nek a nagy áruházláncokkal minden területen. Erre példaként a dinnye mellett a tejnél létrejött együttműködést említette. Közölte: több áruházlánccal is egyeztetett arról, hogy mely láncokban vesz részt személyesen a magyar görögdinnye promóciójában. Megemlítette: úgy tudja, Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter is egyeztetett időpontot hasonló ügyben.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu