Folytatódik a Bige-botrány: nyomkövetőt kapott a milliárdos műtrágyakirály

Folytatódik a Bige-botrány: nyomkövetőt kapott a milliárdos műtrágyakirály

agrarszektor.hu
A jogerős döntés értelmében nem tartóztatta le, ugyanakkor nem is helyezte szabadlábra Bige László milliárdos műtrágyakirályt a Nyíregyházi Törvényszék. A vesztegetés elfogadásával és hűtlen kezeléssel gyanúsított nagyvállalkozó nyomkövetőt köteles viselni és nem hagyhatja el kijelölt tartózkodási helyét.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nem rendelte el a milliárdos Bige László letartóztatását, de nem is oldotta fel az ellene elrendelt kényszerintézkedést a Nyíregyházi Törvényszék mint másodfokon eljáró bíróság - írja a Magyar Nemzet. Így a műtrágyakirályként is ismert üzletember marad bűnügyi felügyelet alatt, tartózkodási helyét csak engedéllyel hagyhatja el és nyomkövetőt köteles viselni.

EZ IS ÉRDEKELHET

Ahogy azt az Agrárszektor korábban megírta 2020 december közepén vesztegetés vádja miatt őrizetbe vették Bige Lászlót, a bíróság azonban nem tartotta indokoltnak az előzetes letartóztatást, és a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója 2021. április 17-ig elrendelte a műtrágyakirály bűnügyi felügyeletét. A döntés ellen az ügyészség letartóztatás elrendelése érdekében, a gyanúsított és védője pedig szabadlábra helyezés érdekében jelentett be fellebbezést, amelyet a napokban bírált el jogerősen a Nyíregyházi Törvényszék.

Ugyanakkor mivel az előkészítő tárgyaláson Bige László tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el, a tárgyalásról nem mondott le, így az eljáró bíró tárgyalásra utalta az ügyet; a bizonyítási eljárás február elején kezdődik. Egyelőre nem zárható ki, hogy a decemberi gyanúsításban szereplő ügyeket vádképesség esetén egyesítik majd a két hét múlva bizonyítási eljárás megnyitásával kezdődő perrel.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03