2022. május 22. vasárnap Júlia, Rita

Hírek - Agrárpénzek

Fontos határidő közeleg: ezt tartsa észben, aki támogatáshoz szeretne jutni!

2019. december 20-án jelent meg az Agrárminisztérium VP3-3.1.1-19 Mezőgazdasági termelők EU-s és nemzeti minőségrendszerhez történő csatlakozásának támogatása című pályázati felhívása. A támogatás fő célja, hogy elősegítse a termelők biztosabb integrációját az élelmiszerláncba azáltal, hogy az Európai Unió és Magyarország által elismert minőségrendszerekhez csatlakoznak a termékeikkel.
 
 

Ezen minőségrendszerek keretében előállított termékek alapvetően magasabb hozzáadott értékű és minőségű élelmiszereket jelentenek, ezért a piacon való széleskörű térnyerésük, mind a mezőgazdasági- és élelmiszeripari szektorra, mind pedig a fogyasztókra jelentős pozitív hatással bír, tudhattuk meg a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán megjelent közleményből. Ennek érdekében a felhívás keretében támogatás igényelhető az említett minőségrendszerekhez való csatlakozás költségeinek térítésére.

A felhívás keretében, átalánytámogatás formájában 1000 eurónak megfelelő forintösszeget tudnak igényelni a termelők, évente, egészen 2023 végéig. A felhívás keretében az alábbi három célterületre lehet pályázatot benyújtani:

A) célterület: Az Európai Unió minőségrendszerei, melyek az Európai Bizottság elektronikus nyilvántartásaiban szereplő oltalom alatt álló elnevezéssel rendelkező, valamint földrajzi árujelzős termékek.

B) célterület: A Mezőgazdasági termékekre és élelmiszerekre vonatkozó minőségrendszerek és az önkéntes mezőgazdaságitermék-tanúsító rendszerek nemzeti elismeréséről szóló 26/2018 (X. 1.) AM rendelet (röviden: nemzeti elismerési rendelet) előírásainak megfelelő nemzeti minőségrendszerek.

C) célterület: A nemzeti elismerési rendelet előírásainak megfelelő önkéntes mezőgazdasági-termék tanúsító rendszerek.

Kép forrása: Getty Images

Azt mindenképp szem előtt kell tartania a pályázóknak, hogy jelen pályázat keretében az ökológiai termékek nem támogathatók. A támogatási kérelmek benyújtására 2020. március 2-tól lesz lehetőség a Magyar Államkincstár erre a célra rendszeresített felületén. A pályázati felhívásra rendelkezésre álló teljes keretösszeg 2,52 milliárd forint lesz.

A pályázati felhívás itt olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Sustainable World 2022

  Fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án a jövő vállalataiért!

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalatok: aki nem digitalizál, csúnyán le fog maradni!

  Hitelezés 2022

  Május 17-én együtt a hazai hitelpiaci szereplők! Offline + Online is!