2021. december 2. csütörtök Melinda, Vivien

Hírek - Agrárpénzek

Fontos változások történtek egy pályázati felhívásban: ez számos gazdát érinthet

2021. augusztus 4-vel módosult a Széchenyi 2020 keretében megjelent, a „minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című (VP3-3.2.1-21 kódszámú) felhívás dokumentációja. A változások három pontot érintenek.
 
 

Megváltozott a „Minőségrendszerekhez kapcsolódó előállítói, termelői csoportosulások tájékoztatási és promóciós tevékenysége” című (VP3-3.2.1-21 kódszámú) felhívás. A változások 2021. augusztus 4-én léptek életbe – olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán. A változások az alábbi három pontot érintik:

1. Pontosításra került, hogy az elnyerhető támogatás összege támogatást igénylőként értendő, azaz a felhívás feltételeinek megfelelő projekteket benyújtó támogatást igénylők részesülnek vissza nem térítendő támogatásban a rendelkezésre álló forrás erejéig, a célterületenként meghatározott összeghatárokon belül.

2. Az étrékelési szakaszonként benyújtandó támogatási kérelmekkel kapcsolatban kiegészült a műszaki és szakmai elvárásokra vonatkozó 3.4.1.1. fejezet 4. pontja. Ennek megfelelően új támogatási kérelem akkor nyújtható be, ha az előző támogatási kérelem elutasításra vagy visszavonásra került, vagy az előző támogatási kérelemben vállalt tevékenységek megvalósultak és a záró kifizetési kérelem benyújtásra került.

3. A projekt végrehajtására rendelkezésére álló időtartamra vonatkozó 3.5.2. fejezetben megszűnt a projekt fizikai befejezésére vonatkozó, a Támogatói Okirat hatályba lépését követő naptól számított legfeljebb 24 hónapos időkorlát. Ugyanakkor a jóváhagyott tevékenységeket továbbra is legkésőbb 2024. december 31.-ig kell végrehajtani.

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó