Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat

Fontos partnert szerzett magának a magyar zöldség-gyümölcs ágazat

agrarszektor.hu
Új, fontos ágazatot képviselő szakmaközi szervezettel kötött együttműködési megállapodást a Takarékbank az AGROmashEXPO második napján. A Takarékbank és a FruitVeB Magyar Zöldség- Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (FruitVeB) a szerződés alapján nemcsak információ- és tapasztalatcserével, hanem tanácsadással, szakmai képzésekkel, piaci előrejelzésekkel is segíti a zöldség-gyümölcs ágazat hatékonyságának és versenyképességének javítását. Az ágazatban az átlagosnál alacsonyabb uniós támogatás miatt különösen fontos a banki szerepvállalás.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A stratégiai megállapodás immár a hatodik a Takarékbank agrárszakmai együttműködései sorában és az egyik legfontosabb, hiszen a növénytermesztők és állattenyésztők mellett egy kulcsfontosságú ágazattal bővül a mezőgazdasági partnerszervezetek köre. A zöldség- gyümölcstermesztés nemcsak magas hozzáadott értékű termékeket állít elő, hanem hozzájárul a teljes hazai lakosság egészségéhez és kiegyensúlyozott táplálkozásához.

Az ágazatban jellemzően alacsonyabbak az uniós támogatások, így jóval nagyobb mértékFontosben van szükségük a banki szerepvállalásra, hangsúlyozta az aláírást követően Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója. Vida József elmondta, az agrárfinanszírozásban egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkező Takarékbanknak fontos, hogy támogatni tudja a magyar zöldség-gyümölcs ágazatot, hiszen hazánk a termesztéshez kiváló adottságokkal rendelkezik. A magyar termék pedig nemcsak ízletesebb az importnál, hanem környezetbarát is, hiszen nem utaztatták több száz, adott esetben ezer kilométereken át, amíg a magyar háziasszony kamrájába került.

A FruitVeB képviseletében Ledó Ferenc elnök elmondta, a szakmaközi szervezet a Takarékbankkal kötött együttműködési megállapodással még több segítséget tud nyújtani tagjainak a további fejlesztések, korszerűsítések finanszírozásához. A klímaváltozás, a munkaerőkérdés és a digitalizáció sok kihívás elé állítja a sokféle növényfajt termelő gazdákat, feldolgozókat a következő években. Egyre nagyobb igény jelentkezik a fogyasztók részéről a kiváló minőségű magyar termékre. Ennek teljesítését pedig csak nagy arányú befektetésekkel lehet megvalósítani.

A FruitVeB és a Takarékbank célul tűzte ki, hogy a finanszírozás segítésén túl költségelemzésekkel, megtérülési és hatékonysági vizsgálatokkal is hozzásegíti a termelőket a döntések meghozatalához, hiszen sok esetben egy-egy korszerűsítés, beruházás megvalósítása 10-20 évre is befolyásolja a jövedelmezőséget. A megállapodást a Takarékbank részéről Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója és Szabó Levente, a Takarékbank üzleti vezérigazgató-helyettese, valamint a FruitVeb részéről Ledó Ferenc elnök írta alá.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?