Gazdák, figyelem: már igényelhető az OTP Bank új agrár-hitelkonstrukciója

Gazdák, figyelem: már igényelhető az OTP Bank új agrár-hitelkonstrukciója

agrarszektor.hu
Már igényelhető az OTB Banktól a Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitel és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz konstrukció. Mindkét termékhez a Magyar Nemzeti Bank biztosít refinanszírozási forrást az NHP Hajrá keretében.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A koronavírus-járvány okozta bizonytalanságok a gazdaság minden szektorát érintették, leginkább a turizmus és a vendéglátás területén szembesülnek kihívásokkal a cégek. Az OTP Bank újabb üzleti megoldásokat kínál a fejleszteni kívánó vagy kihívásokkal küzdő vállalkozások számára, tudhattuk meg a bank közleményéből.

Kiemelten fontos számukra, hogy az érintett vállalkozások az esetleges likviditási nehézségeiket gyors, biztonságos és kiszámítható módon tudják áthidalni. Ezért bővítjük folyamatosan az elérhető finanszírozási lehetőségek körét. Komoly segítséget jelent a turisztikai ágazatnak a Széchenyi Turisztikai Kártya, ezért arra számítunk, hogy már az első napokban hatalmas lesz nálunk az érdeklődés a termék iránt

- mondta Dancsné Engler Bernadett, az OTP Bank Mikro- és Kisvállalkozási Főosztályának vezetője.

A Széchenyi Turisztikai Kártya esetében a kiemelt mértékű állami támogatás révén a vállalkozások kamat- és kezelési költségmentesen juthatnak hitelhez és a kezességi díjhoz, valamint a bírálati díjhoz is teljes mértékű díjtámogatást kapnak. A konstrukció keretében maximum 250 millió forint hitel igényelhető, akár ingatlanfedezet nélkül. Az 1, 2 vagy 3 éves futamidőre igényelhető folyószámlahitel szabad felhasználású.

A járvány miatti bizonytalanságok, munkaerőhiány, valamint a tavaszi aszály és a fagykárok után az agráriumnak is nehéz év a 2020-as. A pandémia miatti új kihívásokra az OTP Bank gyorsan reagált, elsők között tette elérhetővé a különböző gazdaságélénkítő programokra épülő hitelkonstrukciókat az ágazatban tevékenykedő vállalkozásoknak. Ezek közül most újabb érhető el a hitelintézetnél szeptember 28-tól, hétfőtől.

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Plusz széles körben felhasználható, 6 éves futamidőre igényelhető hitel az ágazati beruházási hitelcélok, illetve hozzá kapcsolódó forgóeszköz beszerzés, valamint hitelkiváltás finanszírozására használható fel

- ismertette a konstrukciót Szabó István, az OTP Agrár ügyvezető igazgatója.

A Beruházási Hitel Plusz konstrukció az agrár vállalkozások fejlesztési elképzeléseinek megvalósítását segítheti, így különösen a meglevő kapacitások bővítését, az új kapacitások kiépítésének finanszírozását. Szabó István hozzátette, hogy az OTP Bank már a járványhelyzetet megelőzően is élen járt a Széchenyi Program kereteiben elérthető hitelezésben. A bank a jelenlegi helyzetben kiemelten fontosnak tartja, hogy a piac meghatározó szereplőjeként a gazdaságélénkítő programokba folyamatosan bekapcsolódva továbbra is biztos partnere legyen a vállalkozásoknak.

A konstrukciókhoz a Magyar Nemzeti Bank biztosít refinanszírozási forrást a Növekedési Hitelprogram Hajrá keretében. A program lebonyolításában a bankok mellett a Magyar Turisztikai Ügynökség Zártkörűen Működő Részvénytársaság és a KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zártkörűen Működő Részvénytársaság vesznek részt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?