2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Agrárpénzek

Génmódosítással javítanának a marhahús ízén kínai kutatók

Olyan genetikailag módosított szarvasmarhákat hoztak létre kínai kutatók, amelyek húsa sokkal porhanyósabb, mert a zsírsavak az izomrostokat alkotó fehérjékhez kötődnek, írta az MTI a The Daily Telegraphra hívatkozva.
 
 

Csing Csin-1 és Csing Csin-2 klónborjak, mindketten rendelkeznek egy olyan génnel, amely a kutatók reményei szerint megnöveli az izomrostjaik között található zsír mennyiségét. Levágásuk után ezért gazdagon márványozott húst nyerhetnek az állatokból, remélhetően olyan porhanyósat, mint a világhírű japán kobei vagy európai másolata, a wagyu marha, írta az MTI a The Daily Telegraphra hivatkozva.

A két borjú három évig tartó kutatás első eredménye, ám levágásukig még várni kell arra, hogy a kísérlet teljes sikere beigazolódjon. Az eddig elvégzett tesztek azt azonban már igazolták, hogy a klónállatok hordozzák az izomrostok zsírosodását ígérő gént.

"Ezzel a projekttel mi leszünk az elsők a világon, akik sikeresen hoztak létre olyan transzgénikus marhákat, amelyekben zsírsavak kötődnek a fehérjéhez" - magyarázta Ni Minhung kutatásvezető, a Pekingi Mezőgazdasági Egyetem professzora.

A kínai kutatók eredménye az egyik legfrissebb a hús és tej minőségét az állatok genetikai módosításával javítani hivatott próbálkozások sorában.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu