2022. augusztus 13. szombat Ipoly

Hírek - Agrárpénzek

Gyengül a forint, 311 felett az euró

A szerdai nap második felében ismét 310 felé gyengült a magyar deviza az euróval szemben, ami a dollár erősödésével volt párhuzamos. Ma úgy tűnik egyelőre mindkét megkezdett tendencia folytatódik.
 
 

Az angol font már 1,1 százalékot javított az euróval szemben tegnaphoz képest, most kezdődött ugyanis Mark Carney jegybankelnök sajtótájékoztatója a kamatdöntést követően, így még mozgalmas időszak előtt állhat az árfolyam.

A dollár közben tovább erősödik, a jelenlegi 1,2234-es jegyzés 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnap estinél az euróval szemben.

Mostanra 311,1-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, ez már 0,15 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollárral szemben már 0,35 százalékot bukott a magyar deviza, így 254,28-nál jár.


A forint versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel majdnem fél százalékos ugrást mutatott be a dollárral szemben, a török líra pedig 0,25 százalékot javított.

Ma a Bank of England kamatdöntése elsősorban a font árfolyamára lehet hatással, emellett a nap második felében több Fed-döntéshozó is megszólal, akiknek a szavaira figyelhetnek a befektetők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!