2019. október 17. csütörtök Hedvig

Hírek - Agrárpénzek

Gyengül a forint, 311 felett az euró

A szerdai nap második felében ismét 310 felé gyengült a magyar deviza az euróval szemben, ami a dollár erősödésével volt párhuzamos. Ma úgy tűnik egyelőre mindkét megkezdett tendencia folytatódik.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Az angol font már 1,1 százalékot javított az euróval szemben tegnaphoz képest, most kezdődött ugyanis Mark Carney jegybankelnök sajtótájékoztatója a kamatdöntést követően, így még mozgalmas időszak előtt állhat az árfolyam.

A dollár közben tovább erősödik, a jelenlegi 1,2234-es jegyzés 0,2 százalékkal alacsonyabb a tegnap estinél az euróval szemben.

Mostanra 311,1-ig emelkedett az euró-forint jegyzés, ez már 0,15 százalékos forintgyengülést jelent tegnaphoz képest. A dollárral szemben már 0,35 százalékot bukott a magyar deviza, így 254,28-nál jár.


A forint versenytársai közül a lengyel zloty stagnálással, a cseh korona pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot, míg a feltörekvő piacokon az orosz rubel majdnem fél százalékos ugrást mutatott be a dollárral szemben, a török líra pedig 0,25 százalékot javított.

Ma a Bank of England kamatdöntése elsősorban a font árfolyamára lehet hatással, emellett a nap második felében több Fed-döntéshozó is megszólal, akiknek a szavaira figyelhetnek a befektetők.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu