2020. július 2. csütörtök Ottó

Hírek - Agrárpénzek

Gyengülnek a feltörekvők, de a forint is megbillent

A nap első felében gyengülésnek indultak a fontosabb feltörekvő piaci devizák. A forint is gyengült az euróval szemben, pedig az inflációs adat nem indokolná a magyar deviza gyengülését - írja a Portfolio.
 
 

Kedd reggelre 308,55-ig gyengült a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékkal magasabb a tegnapi szintnél. A KSH által közölt 1,9%-os inflációs adat megfelelt a várakozásoknak, így ez elvileg nem indokolná a forintgyengülést.

A dollár jegyzése 270,62-nél járt, vagyis továbbra is a 270-es lélektani határt kerülgeti a dollár-forint árfolyam. A dollár egyébként 0,1 százalékkal erősödött az euróval szemben, így ismét 1,14 alatt jár a keresztárfolyam. A japán jen közben 0,3 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékot veszített értékéből.

A feltörekvő piaci devizák is esésnek indultak a régióban: a lengyel zloty 0,2 százalékkal gyengült az euróval szemben, a cseh korona azonban megúszta minimális eséssel. A tágabban vett feltörekvő piacokon az orosz rubel 0,8 százalékot esett a dollárral szemben, a török líra fél százalékot veszített, míg a dél-afrikai rand 0,7 százalékos bukásban van.

Megint 1,14 alá kapaszkodott a dollár

A címlapkép forrása: Shutterstock

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu