2019. augusztus 18. vasárnap Ilona

Hírek - Agrárpénzek

Gyorsabbak lesznek a környezetvédelmi eljárások

Egyszerűbb lesz a környezeti hatásvizsgálattal és az egységes környezethasználati engedélyezéssel kapcsolatos ügyintézés, közmeghallgatásokról készült hangfelvételt pedig elektronikusan is közzé kell tenni. A módosítás további jelentős eleme, hogy a zöldhatóságok megadják majd az interneten közzétett és bárki által elektronikusan megtekinthető dokumentumok elérési helyét. .
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Megszűnik az előzetes konzultáció és az összekapcsolt eljárás, ezzel a lehetőséggel ugyanis csak kevés ügyfél élt. Változás lesz, hogy a jövőben a felügyelőségek fél évvel az engedély lejárta előtt értesítik az ügyfelet és tájékoztatják arról is, hogy a megújítás érdekében mit kell tennie.
A módosítás egy másik eleme jelentősen csökkenti azoknak az ügyfeleknek a terheit, akik szeretnének betekinteni az iratokba. A zöldhatóságok ugyanis megadják majd az interneten közzétett és bárki által elektronikusan megtekinthető dokumentumok elérési helyét.

Szintén az ügyfelek hatékony tájékoztatását szolgálja majd, hogy a közmeghallgatásról készült hangfelvételt elektronikusan is közzé kell tenni, vagyis az interneten bárki tájékozódhat arról, hogy pontosan mi is hangzott el a közmeghallgatáson. Így a jövőben nem kell személyesen felkeresni az illetékes felügyelőséget, és kikérni a jegyzőkönyvet.

A módosításnak köszönhetően a jövőben kevesebb papíralapú ügyintézésre lesz szükség. A kérelemhez nyolc helyett mindössze két nyomtatott engedélyezési dokumentációt kell benyújtani: egyet a környezetvédelmi hatósághoz, egyet pedig a beruházással érintett települési önkormányzat jegyzőjéhez. Új eleme a szabályozásnak, hogy amennyiben a környezetvédelmi vagy az egységes környezethasználati engedélyt módosítani kell, úgy az eljárásba már csak azokat a szakhatóságokat kell bevonni, amelyek hatáskörét a tervezett módosítás érinti.

(forrás: Vidékfejlesztési Minisztérium Sajtóirodája)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu