Gyümölcsfeldolgozó épül Kaposváron

agrarszektor.hu
10 millió euróból épít gyümölcsfeldogozó üzemet Kaposváron a Greenextract Kft. A szükséges terület megvételéről szerdán írták alá a várossal a szerződést.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

35 millió forintért 2,5 hektárt vásároltak a befektetők a leendő üzem számára. A főként almafeldolgozással foglalkozó társaság a város határában lévő Keleti Ipari Parkkal szemben, a 610-es számú főút északi oldalán fekvő területen építi meg a gyümölcsfeldolgozót, amely a tervek szerint szezonálisan - augusztus végétől november elejéig - fog üzemelni. A tervek szerint állandó jelleggel 25 embert foglalkoztatnak, és további 20-25-öt vesznek fel a szezon idejére. A kft. a feldolgozáshoz szükséges alapanyagot a környékbeli termelőktől szerzi be, így csaknem 100 családnak nyújtanak megélhetést.

Kaposvár közgyűlése szeptember 25-én tartott ülésén határozott arról, hogy eladja a területet a korábban kiírt pályázatra jelentkező egy érvényes pályázónak, a Greenextract Kft.-nek, amelyet egy ír állampolgár alapított. Az ingatlan közművesítése, a közlekedési csomópont kialakításának kiviteleztetése és finanszírozása, az adásvételi szerződés elkészíttetése, valamint az értékbecslés díja a vevőt terheli. A pályázati kiírás alapján a befektető köteles az ingatlanon a beruházást két éven belül megvalósítani, ennek biztosítékául az önkormányzat részére - az ingatlanra, valamint az addig teljesített beruházásokra a vételi árral azonos összegen - visszavásárlási jogot jegyeznek be.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03