Hasít az ukrán cukoróriás, az Astarta

agrarszektor.hu
Ukrajna legnagyobb cukorgyára, az Astarta úgy tűnik jó döntést hozott, mikor tavasszal visszatartotta eladásait a nyári értéknövekedésre alapozva.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az Astarta felfedte, hogy a cukorból származó bevételei évről-évre 4 százalékkal emelkedtek, 2011 első felére 78millió euróra, aminek hatására az cukor ukrán árai 13 százalékkal nőttek.

Az emelkedés inkább az eladásokban történő visszaeséseknek volt köszönhető, és nem annak, hogy az Astarta visszatartotta a cukrot a jövőbeni magasabb árak reményében.

A csoportos cukorkészletek 19 százalékkal többet növekedtek ebben a negyed évben tavaly ilyenkorhoz képest, és bizakodva várják a magasabb eladási árakat a nyári hónapokban, amikor is az üditőital-gyártás miatt megnő a cukor iránti kereslet is. Az Astarta legnagyobb felvevőpiacai egyébként az üdítő- és édességgyárak.

Úgy tűnik bevált a gondolat, hiszen a nyers cukor ára New Yorkban az elmúlt kedden 1,5 százalékkal növekedett, fontonként 31,25 centre. A cég felfedte, hogy a féléves bevétele 39 százalékkal megemelkedett, 56.7 millió euróra. A bevételemelkedés annak is köszönhető, hogy az Astarta visszatartott némi gabonát is, hogy az úgynevezett "optimális árakból" profitálhasson, miután a kormány szigorításokat vezetett be az exportot illetően.

Ukrajnában májustól óta, egy szárazság sújtotta tavalyi aratási szezon után, megemelték az exportkvótákat. Az Astarta további, tejfeldolgozásból származó bevételei pedig 35 százalékkal nőttek, 11millió euróra, egy 20 százalékos terjeszkedésnek köszönhetően, amely során növelték az állatállományt. 

Az Astarta részvényei Varsóban 4 százalékkal nőttek, 79.05 zlotyra a reggeli piacok szerint - írja az AgriMoney.com

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?