Hasítanak az olasz agrárcégek Magyarországon: hihetetlen erővel törnek fel

Hasítanak az olasz agrárcégek Magyarországon: hihetetlen erővel törnek fel

MTI
Az olasz cégek fontos szerepet töltenek be a magyar agrár- és élelmiszeripari szektorban, a hazánkban tevékenykedő külföldi vállalatok közül a top háromba tartoznak. Az olasz cégek hozzájárulnak az agrár-GDP-hez és a foglalkoztatáshoz is - jelentette ki Bencsik Dávid az Agrárminisztérium és a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara szakmai eseményén az agrártárca szerdai közleménye szerint.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Közös workshopot tartott szerdán az Agrárminisztérium és a Magyar-Olasz Kereskedelmi Kamara a minisztérium Kupolatermében. A rendezvény célja a két ország mezőgazdasági-kereskedelmi kapcsolatainak fellendítése, a magyar agrárexport élénkítése volt - írták. A szakmai rendezvényen szó esett az agrárvállalkozások napjainkat érintő kihívásairól, a Közös Agrárpolitika (KAP) magyar stratégiai tervében foglalt agrár-és élelmiszeripari beruházási támogatásokról, hazánk élelmiszeripari-, és öntözésfejlesztési jövőképéről és a növénytermesztés szabályozási kereteiről is - közölte az AM.

A tavasz kiemelkedő agráreseménye: Agrárium Konferencia Kecskeméten

Április 6-án rendezi meg Kecskeméten a Portfolio Csoport tavaszi Agrárium 2022 konferenciáját, amely a gazdálkodási évet megalapozó, illetve megerősítő információkat nyújt a hazai agrárgazdaság szereplőinek. A rendezvény bemutatja és részletesen kifejti azokat a legfontosabb jogszabályi, támogatási, piaci, finanszírozási, innovációs és jövedelmezőségi változásokat, amelyek döntően befolyásolhatják az agrárvállalkozások tevékenységeit. A konferencia gyakorlati útmutatással és naprakész információkkal járul hozzá ahhoz, hogy az agrárgazdasági vállalkozások eredményes gazdasági döntéseket hozhassanak. A rendezvény valamennyi üzemméret? gazdálkodónak hasznos tájékoztatást nyújt a 2022-es évet érintő legjelentősebb agrárgazdasági változásokról. Ne hagyja ki az Agrárium 2022 Konferenciát április 6-án Kecskeméten!

Olaszország a magyar agrárium egyik legfontosabb partnere, amely a legfrissebb adatok szerint közel 13 százalékkal részesedik a magyar agrárexportból, ezzel a harmadik legfontosabb exportpartnere hazánknak - mondta nyitóbeszédében a nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár. Hozzátette: az olasz agrár-élelmiszeripari szektor kiemelkedő jelentőségű Európában és a világon egyaránt. A Made in Italy márkajelzés méltán világhírű és mindenki tudja, hogy mindig minőségi terméket jelöl. Ezek olyan eredmények, amelyek a szintén hosszú múltra visszatekintő magyar agrárium számára is példaértékűek - áll a közleményben.

A Magyarországon tevékenykedő külföldi agrárcégek közül az olaszok hozzájárulnak a magyar agrár-GDP-hez és növelik a foglalkoztatást. Országunkba hozták a hosszú múltra visszatekintő olasz agrár-élelmiszeripari szektor tapasztalatait, amivel innovációt és megújulást teremtettek hazánkban. Mindebből látszik, hogy az olasz cégek fontos szerepet töltenek be a hazai agrár- és élelmiszeripari szektorban. Érdekünk tehát, hogy partnerként érezzék magukat hazánkban és továbbra is hozzájáruljanak a magyar agrárium gyarapodásához - jelentette ki Bencsik Dávid.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?