2020. szeptember 26. szombat Jusztina

Hírek - Agrárpénzek

Használjuk ki hazánk természeti adottságait!

Magyarország jelentős élelmiszerexportőr lehetne, ha a Kárpát-medence nyújtotta kedvező adottságokat megfelelően használná ki – mondta Sziebert István, a Vidékfejlesztési Minisztérium főtanácsadója.
 
 

Az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szerdai ülésén elhangzott, hogy az országban a szovjet váltás miatt tulajdonképpen kiaknázatlanul maradtak a kiemelkedő természeti, környezeti adottságok, amivel szignifikáns mértékben növelni, erősíteni lehetne a mezőgazdaságot. Ez ellen tenni kell, mondta Sziebert István, az elhanyagolt be kell népesíteni, egy szinte önellátó gazdaságot kell kialakítani, hogy megtermelhessük azt az élelmiszermennyiséget, ami 50 százalékkal több, mint ami a lakosság szükséglete, és amire megvan a kapacitásunk.

Változtatni kell azon a nézeten is, amit eddig követtünk, és amely szerint a tőkehatékonyság a legfontosabb szempont. Emiatt ugyanis hazánkon kívül több környező országban elnéptelenedett a vidék, a mezőgazdaság hanyatlik, a kisgazdaságok pedig tönkrementek. Akkor hatékony egy gazdaság, ha munkát teremt, megbízható, jó minőségű termékeket állít elő, és környezettudatos.

A kormány célja, hogy a szomszédos országokkal egyetértésben minden félnek kedvező, egységes szabályozást hozzanak létre.
Kiemelte, hogy hazánk ezek ellenére is élen jár vidékfejlesztési stratégia terén.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu