Hatalmas érdeklődés a szakképzési programokon

agrarszektor.hu
A tervezettnél kétszer többen, összesen 112 ezren vettek részt a Darányi Ignác Tervben meghirdetett agrárgazdasági képzéseken. A mögöttünk álló hétéves EU-s támogatási ciklusban agrárgazdálkodók, élelmiszeripari és erdőgazdálkodással foglalkozó szakemberek szerezhettek új képesítéseket az ágazat versenyképességének növelése érdekében.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Hét év alatt összesen 112 648 magyar gazdálkodó és élelmiszeripari szakember vehetett részt szakmai képzéseken a Darányi Ignácról elnevezett EU-s programban - derül ki az uniós agrártámogatások ellenőrzését végző KPMG közleményéből. A képzési hálózatban 108 617 fő szerzett valamilyen új tanúsítványt, bizonyítványt vagy diplomát és vele modern gazdálkodási ismereteket annak érdekében, hogy a magyar mezőgazdaság, erdőgazdálkodás és élelmiszeripar versenyképessége javuljon.

Túlteljesített várakozások

A program szinte minden képzési szegmensben túlteljesítette a várakozásokat - fogalmazott Cserháti Gábor, a KPMG igazgatója. A program eredetileg 55 ezer sikeres képzéssel számolt, így ehhez képest csaknem kétszer többen vettek részt. A tervezett 14 800 helyett több mint 21 ezer nő szerzett például valamilyen képzettséget, a 40 év feletti résztvevők száma pedig 20 ezer helyett meghaladta az 52 ezret.

A programban a tanfolyamokon részt vevők a kötelező képzések mellett szabadon választott tárgyakat is tanulhattak. Ezek közül az aránykalászos gazdaképzés, a növényvédelmi tanfolyam és az integrált növény- és talajvédelmi ismeretek bizonyultak a legnépszerűbbnek, de csaknem nyolcvan speciális képzés is helyet kapott a programban.

Rengeteg támogatási igény

A program hét éve alatt 82 240 támogatási igény futott be a lebonyolító hatósághoz, összesen 8,17 milliárd forintos támogatási kérelemmel. Ebből idén június 30-ig összesen 6,73 milliárd forint támogatást ítéltek meg és fizettek ki.

A jóváhagyási ráta 95 százalékos volt, és ez kifejezetten jó eredménynek számít egy ilyen kiterjedt, sok szereplős EU-s programban - állapította meg a KPMG igazgatója. A szakképzés az Európai Bizottság által most augusztusban elfogadott, 2014-2020-as programozási időszakra vonatkozó magyar vidékfejlesztési programban is meghatározó helyet kap.

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31