Hatalmas kedvezmények! - Ezekről a milliárdokról mond le a kormány

agrarszektor.hu
Mintegy 6 milliárd forintot hagyhat a mezőgazdasági munkaadóknál a munkahelyvédelmi akcióterv kibővítése. A kormány július elsejétől terjesztené ki a kedvezményeket a mezőgazdaságban dolgozó, 25-55 év közötti munkavállalókra. Az intézkedés célja a mezőgazdaság kifehérítése, illetve az hogy az úgynevezett egyszerűsített foglalkoztatottak is állandó, bejelentett munkát kaphassanak. A program kibővítése mintegy 30-35 ezer embert érintene.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A tervek szerint a kormány július elsejétől terjesztené ki a munkahelyvédelmi akciótervet a mezőgazdasági munkaadókra is - jelentette ki Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az M1 műsorában. A kedvezményekkel elsősorban azokat az egyszerűsített foglalkoztatású alkalmazottakat támogatnák, akiket a munkák idény jellege miatt általában nem jelentenek be a munkaadók. A helyettes államtitkár szerint az intézkedéssel állandó, bejelentett munkahelyük lehetne, amely a nyugdíjak meghatározásánál fontos tényező.

Különböző kedvezmények jöhetnek
Pankucsi Zoltán szerint a különböző kedvezményezetti csoportokat más-más kedvezmény érintik. Példaként említette, hogy az 55 év feletti munkavállalók foglalkoztatásánál megfelezik a munkáltatók közterheit.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még a múlt héten jelentette be, hogy a 25 és 55 év közötti mezőgazdasági dolgozókra is kiterjesztenék a munkahelyvédelmi akciótervet. Ha az Országgyűlés elfogadja a javaslatot, július elsejétől hatályba léphet a jogszabály. Az intézkedés 30-35 ezer embert érinthet, és mintegy 6 milliárd forintot hagyhat az ágazat munkaadóinál.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03