2019. augusztus 19. hétfő Huba

Hírek - Agrárpénzek

Hét év csalásért a szekszárdi gabonakereskedőnek

Összesen háromszázmillió forintos kárt okozott üzletfeleinek az aparhanti gabonakereskedő, az ítélet nem jogerős.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Nyolcrendbeli csalás mellett magánokirat-hamisítás is szerepel a 31 éves férfi bűnlajstromán, akinek a tényállás szerint cége 2008-ban és 2009-ben kereskedett nagy tételben búzával, repcével, kukoricával. Gyakorlata rendszerint az volt, hogy az első részletben leszállított terményt teljes egészében kifizette, a további szállítmányokat azonban már nem. A beérkező tételeket a beszerzési ár alatt értékesítette, így eleve lehetetlen volt, hogy a szerződésben vállalt árakat ki tudja fizetni. A megvásárolt tételeket több esetben a cég tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

Ügyfeleinek gyanúját hamis tárolási nyilatkozatokkal altatta el, 8 sértettnek összesen 303 millió forintos kárt okozott, melyből mindössze 13 millió térült meg. A vádlott tagadja a bűncselekmény elkövetését, állítása szerint egyszerű szerződésszegés ,miatti károkozásról van szó, melyet polgári peres eljárás során lehet rendezni. A per a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most extra kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu