Hét százalékkal nőtt a növényvédős multi árbevétele tavaly

MTI
Hét százalékkal, 13,5 milliárd dollárra nőtt a Syngenta növényvédőszer gyártó konszern árbevétele tavaly.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A konszern hétfőn azt közölte az MTI-vel, hogy a kamatok, adófizetés és értékcsökkentési leírások előtti eredménye (EBITDA) lényegében nem változott, 2,613 milliárd dollárt tett ki 2018-ban az előző évi 2,603 milliárd dollárt követően. A Syngenta 28 ezer dolgozót foglalkoztat, a világ több mint 90 országában van jelen. A svájci eredetű, bázeli székhelyű cég többségi tulajdonosa 2017 óta a kínai Chem China vegyipari konszern.

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A közlemény idézi Erik Fyrwaldot, a Syngenta vezérigazgatóját, aki elmondta: a gazdák jövedelmezőségének csökkenése a legtöbb országban folytatódik. Úgy vélte, a piaci környezet 2019-ben is kihívást jelent majd a cégnek, mivel az ágazati növekedés az előrejelzések szerint egyszámjegyű marad.

A társaság Magyarországon a növényvédőszerek piacán, a szántóföldi vetőmagok nemesítésében, előállításában, forgalmazásában, valamint zöldség vetőmagok nemesítésében és forgalmazásában érdekelt. A nyilvános cégadatok szerint a Syngenta Magyarország Kft. árbevétele 2017-ben - utolsó lezárt üzleti évében - 56,5 milliárd forint volt, egy évvel korábban 55,38 milliárd forint.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03