2021. március 7. vasárnap Tamás

Hírek - Agrárpénzek

Hivatalos: Gödöllő térségében terjeszkedik a Mészáros-holding

A Talentis Agro Zrt. adásvételi szerződést kötött a több agrárérdekeltséget is összefogó Kartali Vagyonkezelő Zrt. teljes részvénycsomagjára, köztük a Gödöllői Tangazdaság Zrt.-re. A Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően a vállalatcsoportba szervezett Talentis Agro Holding mezőgazdasági és élelmiszeripari portfóliója további, stratégiai értékű elemekkel bővül.
 
 

A Gödöllői Tangazdaság Zrt. Kartal és Hatvan térségében, integrációval együtt több mint 4500 hektáros birtoktesten folytat növénytermesztést, amelyből 323 hektár gyümölcsös művelési ágba sorolt - írja közleményében a Talentis Agro Zrt. A Tangazdasághoz tartozik az északkelet-magyarországi régió egyik legfontosabb kalászosvetőmag-üzeme, amely a vetőmagfeldolgozáson túl ömlesztett és készáru-raktárakkal is rendelkezik, valamint saját laboratóriumot üzemeltet. A gyümölcsösültetvények mellett helyezkedik el a korszerű, egyidejűleg több mint 600 tonna gyümölcsöt befogadni képes hűtőház, ahol a friss gyümölcs feldolgozásához szükséges infrastruktúra elő van készítve. Az ország legnagyobb, tradicionális érlelési és párlási technológiával is működő pálinkafőző üzemében készítik a pálinkát. Korszerű tejelő tehenészetet is működtetnek, amelynek kapacitása jelenleg 750 tehén és szaporulata.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Talentis Agro Zrt. egy 100%-ig magyar tulajdonú mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalatcsoport, ahol szántóföldi növénytermesztéssel és állattartással foglalkoznak. Az állattartás igényein túl a növénytermesztés kapacitásainak jelentős része a vetőmagtermesztés, illetve az élelmiszeripari feldolgozás körében hasznosul. Az állattenyésztési divízió a tejelőszarvasmarha-ágazat, amelynek 6000 tehénre alapozott állománya kiváló genetikai és termelési képességekkel bír, és a sertésüzletág, ahol a fehérsertés és a mangalicatelepek közel 53.000 sertés befogadására alkalmasak. A divízió alappillére a tojótyúktartás és árutojás-termelés is. A jelenleg 38.000 hektáron gazdálkodó Talentis Agro Holding ezzel a bővüléssel is üzletágainak egy éve bejelentett stratégiai fejlesztését kívánja tovább erősíteni.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu