2022. augusztus 15. hétfő Mária

Hírek - Agrárpénzek

Holnaptól igényelhető a támogatás a viharkárokért

A jövedelempótló támogatás csekélyösszegű támogatásnak minősül. Holnaptól kezdődően március 15-ig lehet kérelmezni. A támogatási keret nem túl nagy: 100 millió forinton kell osztozkodni.
 
 

2017. október második felében igen erős hidegfront érte el Magyarországot. A 130 km/h erősséget is elérő széllökések jelentős anyagi károkat okoztak a fóliasátrakban, rendkívül nehéz gazdasági helyzetbe hozva az érintett termelőket. A károk részleges ellentételezésére az agrártárca mezőgazdasági csekély összegű támogatásnak minősülő jövedelempótló támogatást dolgozott ki, amelyre 100 millió Ft-ot különített el.

A támogatás igénybevételére az a 2017. október 15-31. között viharkárt szenvedett mezőgazdasági termelő jogosult, aki a fóliás növénytermesztést viharral érintett településen folytatja, és a viharkár bekövetkezéséről rendelkezik a falugazdász igazolásával (a viharkár bekövetkezését alátámasztó dokumentum, képi bizonyíték vagy nyilatkozat ). A jövedelempótló támogatás iránti kérelmet 2018. február 15. és március 15. között lehet benyújtani papír alapon a Magyar Államkincstárhoz.

A támogatás igénybevételének feltételei itt olvashatók.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2022

  Az év legkiemelkedőbb agráreseménye a hazai szereplőknek!

  Sustainable World 2022

  Ismét jön a fenntarthatósági konferencia szeptember 6-án!