2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Hírek - Agrárpénzek

Így akarják rendbe tenni az elhanyagolt zártkerteket

Háromszáz millió forint jut az idén a zártkerti revitalizációs program finanszírozására, amely duplája a tavalyi összegnek. A forrásokra önkormányzatok pályázhattak.
 
 

Az idén második alkalommal hirdette meg a szaktárca a zártkertek, elhagyott illetve elvadult gyümölcsösök, szőlőskertek megújítását támogató mintaprogramját – mondta V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium államtitkára. Az országos zártkerti szociális mezőgazdaság elterjesztését szolgáló mintaprogramra az önkormányzatok egyedi támogatási kérelmet nyújthattak be. Jövőre a tárca tovább szeretné növelni az erre szánt összeget.

A zártkerti programra benyújtott egyedi kérelmek támogatása nemzeti forrásból történik, 100 százalékos támogatással. A pályázat iránt a tavalyi évhez képest mintegy másfélszer nagyobb volt az érdeklődés. 48 támogatási kérelem érkezett be a tárcához mintegy 460 millió forint igénnyel. A második alkalommal meghirdetett zártkerti programban az idén 36 település önkormányzatának mintaprogramja valósulhat meg - közölte az államtitkár.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu