Illegális húsüzemet számoltak fel Érden

agrarszektor.hu
Több mint négy tonna húskészítményt foglaltak le az ellenőrök egy érdi hús-hentesáru üzletben, amelyet az ott tapasztalt szabálytalanságok miatt be is zárattak a hatóságok - közölte a Pest Megyei Kormányhivatal kedden az MTI-vel.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága március 20-án tartott ellenőrzést az üzletben, és megállapította, hogy az alapvető higiéniai előírásokat sem tartották be a működtetők. Például nem állt rendelkezésre kézmosó, eszközfertőtlenítő berendezés, de a hűtőkamrákat sem működtették és a nyomon követés sem volt biztosított - áll a hivatal közleményében.

A "húsüzemként" is működő engedély nélküli húsboltba az ellenőrzés megállapításai szerint a beszállítók az általuk biztosított alapanyagból megrendelték, hogy milyen húsárut kérnek vissza, ami lehetett többek között kolbász, hurka, disznósajt vagy különféle szalonnák és zsír. Az így gyártott termékek egy része jelöletlen volt, más részének jelölését nem támasztották alá dokumentumok.

Az ellenőrök "érzékszervileg is kifogásolható", romlott alapanyagokat, valamint lejárt szavatosságú termékeket találtak, ezért azonnali hatállyal felfüggesztették az üzlet tevékenységét, és összesen 4217 kilogramm húst és húskészítményt foglaltak le - áll a megyei kormányhivatal közleményében.

(MTI)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?