Ilyen egyszerűen lehetsz csúcsvállalkozó: most elárulják a titkot a fiatal gazdáknak

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) újabb közös szervezésű programjában a fiatal gazdálkodókat segítik a vállalkozóvá válás folyamatában. Az ingyenes, hat hónapos "Így neveld az álmaid!" című programra várják a jelentkezéseket.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Folytatódik a NAK és az AGRYA 2018-ban elindított, fiatal gazdálkodókat célzó együttműködése - hangzott el a programot bemutató sajtótájékoztatón. A fiatal gazdák közvetlen információs támogatását, együttműködésüket és a hálózatosodásukat segítő Egyetemi Fiatal Gazda Klubok Program és Fiatal Gazda Klubok Program mellett a harmadik közös kezdeményezése az "Így neveld az álmaid!" címet kapta, amely a fiatal, kezdő gazdálkodókat segíti a vállalkozói kézségeik fejlesztésében. Ezt a programot az AGRYA már pilot jelleggel 2016-ban elindította, amely során jól láthatóvá vált, hogy a fiatal gazdálkodók esetében hiányoznak az alapvető vállalkozói ismeretek. Ezen tapasztalatokra építve egy egyedülálló programot és tematikát dolgoztak ki, mely során az információátadás egy szimulált vállalkozói környezethez, az otthon végzett kertészkedéshez kapcsolódott. Ennek a kezdeményezésnek az agrárvállalkozásokra specializált adaptációjára vállalkozik most a NAK az AGRYA-val közösen. A módszertan középpontjában továbbra is az élményszerűség marad. A résztvevők a saját gazdaságuk elemzését, értékelését végzik majd el az új tudásra, tapasztalatokra építkezve. Fontos eleme a programnak, hogy erősítse az együttműködési kézséget is a résztvevők között. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

"Ahhoz, hogy egy fiatal gazda vállalkozásba kezdjen, nem elég az iskolában megszerzett tudás, ezért a kamara és az AGRYA is úgy gondolja, hogy információkkal kell segíteni őket. Ez a program a 30 év alatti fiatal gazdákat érinti, akik például épp gazdaságot vesznek át, vagy most kezdenek bele vállalkozásukba" - mondta Kis Miklós Zsolt, a NAK általános agrárgazdasági ügyekért felelős alelnöke.

Mivel a szakszerű és eredményes működéshez nélkülözhetetlenek a vállalkozói ismeretek, így a program részeként közgazdasági, jogi, számviteli, adózási, kommunikációs és marketing alapismereteket kapnak a résztvevők. A gyakorlati feladatokon  keresztül az alapkészségek is fejlődnek a tételes információátadáson túl. A programnak kiemelten fontos része a személyiségfejlesztés és az önismeret erősítése. Így a most letisztuló, gyakorlati tapasztalatokkal megerősített módszertan közvetlenül alkalmazható lehet a pályájuk legelején lévő és így a gazdasági kockázatoknak jobban kitett 30 év alatti fiatal gazdák fejlesztésére, hiszek ők adják ennek a programnak a speciális célcsoportját. 

"Bízom benne, hogy a hat hónap alatt a fiatal vállalkozók megismerik majd saját magukat, illetve egymást is. Ez fontos, mert a kezdő vállalkozás nagy százaléka már az első pár évet sem éli túl" - emelte ki Mikula Lajos, az AGRYA ügyvezető igazgatója. 

Forrás: MTI/Sóki Tamás

Az ingyenes program 16 résztvevőjét pályázaton keresztül választják ki a szervezők azon 18-30 év közötti magyarországi fiatalok közül, akik már valamilyen mezőgazdasági tevékenységet jelenleg is végeznek. A legnagyobb segítséget a program azomnak tudja nyújtani, akik a gazdaságuk építésének még az elején járnak és így kevesebb tapasztalattal és tudással rendelkeznek. A program 6 hónapja alatt a résztvevőknek öt alkalommal összesen 15 napon kell kötelezően személyesen megjelenniük a képzéseken. 

Jelentkezni a https://agrya.hu/rendezvenyek oldalon elérhető elektronikus jelentkezési lap kitöltésével lehet 2019. október 21-ig. Ugyanitt elérhető a részletes pályázati felhívás is. A jelentkezési lap mellett az ina@agrya.hu email címre el kell küldeni egy portréképet is a jelentkezőről. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?