2020. június 4. csütörtök Bulcsú

Hírek - Agrárpénzek

Indul az agrár-rezsicsökkentés!

A Földművelésügyi Minisztérium is részt vesz a rezsicsökkentésben, a tárcához tartozó állami erdőgazdaságok 10 százalék árkedvezménnyel árusítanak tűzifát, országosan mintegy 170 ezer köbmétert - jelentette be a földművelésügyi miniszter csütörtökön Sarkad-remetén, a Dél-alföldi Erdészeti Zrt. egyik vadászházánál.
 
 

A kedvezményes tűzifa-értékesítés péntektől országszerte elkezdődik az állami fenntartású erdőgazdaságokban. Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy segíteni kell azokat az embereket is, akik fával tüzelnek. Egy család maximum 10 köbméter fát vásárolhat, ez mintegy 100 mázsa tüzelőanyag, amit az erdőgazdaságok térítés ellenében szállítanak házhoz. A tűzifarezsi-csökkentés keretében közel 20 ezer család jut olcsó tűzifához.

A tűzifarezsi-csökkentés nem azonos a szociális tűzifaprogrammal - jegyezte meg a miniszter, hozzátéve, hogy az idén a két programban összesen 300 ezer köbméter tűzifa kerül kedvezményesen az emberekhez. A miniszter kiemelte, hogy a magyar kormány rezsicsökkentési programja egyedülálló Európában. Mintegy másfél év alatt közel harminc százalékkal sikerült mérsékelni a gáz, a villamos áram és egyéb szolgáltatások költségeit, és a körbe most már a tűzifa is bekerült.

Hanó Miklós, Békéscsaba alpolgármestere elmondta: Békés megyében és Békéscsabán régóta várták az emberek a tűzifa rezsicsökkentés program bejelentését, hiszen sokan használnak hagyományos fa- és széntüzelésű rendszereket. A programnak köszönhetően ők is hozzájuthatnak az olcsóbb energiához, hasonlóan azokhoz, akik gázzal, vagy villannyal fűtenek. A Dél-Alföldi Erdészeti Zrt. részéről Spiegel Endre vezérigazgató kiemelte: a társaság működési területéhez tartozó Békés és Csongrád megyében a péntektől induló program keretében mintegy 2500 köbméter fát értékesítenek a szokásos értékesítési csatornákon.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu