2020. február 22. szombat Gerzson

Hírek - Agrárpénzek

Ingyenes agrároktatás a falusi iskolákban?

Vegetálnak a falvak, ezért vissza kell költöztetni az elvándoroltakat.
 
 

Be kellene vezetni a falusi általános iskolákban az ingyenes agrároktatást. E lépés a Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint a magyar mezőgazdaság érdekét szolgálná, mert a falvak túlnyomó része régóta csak vegetál.

Fő kérdéssé kell tenni a magyar falvak helyzetét – hangsúlyozta az MTI szerint Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári Egyesület - Kisgazda Polgári Szövetség Párt (KPE-KPSZ) elnöke, a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Szerinte az 1980-as évek második felétől a falvak túlnyomó része "csak vegetál", az ott élők munka nélkül maradtak. Ezért a meglévő tanyaprogramot a kistelepülések megmaradását segítő programmal kell kiegészíteni - mondta.

A földművelés is szakma, ezért ingyenesen biztosítani kell azt az oktatást, amely lehetővé teszi a faluból munkahely reményében egykor elköltözöttek visszaáramlását. Ehhez pedig be kell vezetni a falusi általános iskolákban az agrároktatást. Így aki elvégzi a nyolc általánost, alapműveltséget szerezhet a mezőgazdaságról - mondta, hangsúlyozva, hogy "a magyar mezőgazdaság jövője falu nélkül nem képzelhető el".


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu