Itt a bejelentés: tőzsdére lép a magyar sütőipari cég

MTI
Tőzsdére megy, rövid távon pedig nyitott fejlesztési és oktatási centrumot hoz létre Zalaegerszegen a sütőipari Zalaco Zrt. - jelentette be szerdán a zalai megyeszékhelyen a társaság tulajdonos-vezérigazgatója.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Berta László közölte: a jövőre fennállásának 70. évfordulóját ünneplő társaság elképzelései között szerepel egy nyitott, bárki által látogatható fejlesztési és oktatási centrum kialakítása. A kapcsolt vállalkozásaival együtt idén már várhatóan 12 milliárd forintos forgalmú cégcsoport pedig várhatóan 2022-23-ban jelenhet meg a tőzsdén, ami 3-6 milliárd forint tőkebevonást jelentene a hosszabb távú fejlesztések megvalósításához. A cégcsoport vezetője hozzátette: a Zalaco szerepel a londoni tőzsde ezer inspiráló európai vállalatot felsoroló kiadványában, illetve a Budapesti Értéktőzsde 50 ígéretes céget bemutató kötetében is, vagyis a tőzsdék is felfigyeltek a társaságra.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Zalaco tavaly 8,457 milliárd forint nettó árbevételt és 563 millió adózott nyereséget ért el, idén pedig várhatóan eléri a 10 - kapcsolt vállalkozásaival együtt a 12 - milliárd forintot. Jövő márciusban kezdi meg a termelést az újonnan épült üzem fagyasztott termékeket gyártó sora, ami önmagában évente további mintegy 6 milliárd forintos árbevételt hoz. A cégcsoport jelenleg 960 munkavállalót foglalkoztat, a főként a Dunántúlon megtalálható szaküzleteik száma pedig meghaladja a 70-et.

Címlapkép forrása: MTI Fotó: Varga György

 

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03