Itt a meglepetés! - Mi is kitolhatjuk a fontos határidőt

agrarszektor.hu
Egy hónappal meghosszabbíthatják a tagországok azt a határidőt, ameddig a mezőgazdasági termelők az idén szankciómentesen benyújthatják egységes elektronikus támogatási kérelmeiket - tette közzé az Európai Bizottság. Ez azt jelenti, hogy a kérelmeket május 15-e helyett június 15-ig lehet szankciók nélkül beadni, ha egy-egy tagállam így dönt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Saját hatáskörben dönthetnek a tagországok arról, hogy egy hónappal meghosszabbítják az elektronikus támogatási kérelmek idei benyújtási határidejét - hívja fel a figyelmet az Európai Bizottság döntésére a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A kérelmek ez évi beadási időszaka az agrártárca korábbi nyilatkozatai szerint Magyarországon április elsejétől nyílik meg, a szankciómentes bennyújtási határidő pedig május 15-én járna le. A bizottsági intézkedéssel azonban lehetővé válhat, hogy a hazai gazdálkodók június 15-ig adhassák be szankciók nélkül kérelmeiket, ha mi is élünk a meghosszabbítási lehetőséggel.

A NAK tájékoztatása szerint a határidőt a közvetlen mezőgazdasági támogatásoknál, illetve egyes második pilléres (vidékfejlesztési) támogatásoknál lehet kitolni. A kamara tavaly októberben hazai és nemzetközi szinten is kezdeményezte a meghosszabbítást, mivel "a gazdálkodókat sújtó adminisztrációs terhek növekedtek".

A brüsszeli döntés sok ezer gazdálkodónak jelenthet könnyebbséget, ezért a kamara szerint az agrárkormányzatnak élnie kellene a lehetőséggel. Az Európai Bizottság ugyanakkor egyértelműsítette, hogy a benyújtási határidőt kizárólag az idei kérelmeknél lehet meghosszabbítani.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13