2021. december 5. vasárnap Vilma

Hírek - Agrárpénzek

Itt az új csodafegyver - Ezzel itthon és külföldön is tarolunk

A kisebb gazdasági szereplőket és a vidéki térségeket is támogatná a kormány az új agrár-vidékfejlesztési politikával (VP). Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a falusi turizmus ösztönzése mellett a helyi infrastruktúrák, a közösségi szolgáltatások és a LEADER típusú fejlesztések megvalósítása is fontos.
 
 

Az új agrár-vidékfejlesztési politika célja a vidéki térségek fejlesztése, valamint a falusi és a vidéki turizmus támogatása - jelentette ki Kis Miklós Zsolt egy LEADER pályázatból megvalósult szabolcsi falusi szálláshely átadásán. A mezőgazdaság és a turizmus szorosan kapcsolódik egymáshoz, ezért a települési, kistérségi, illetve országos együttműködés eredményeként a hazai turisztikai kínálat exportcikként is értékesíthető.

Az államtitkár szerint a falusi turizmus a családi gazdaságok fontos bevételi forrása. Egyre több gazdaság értékesíti közvetlenül megtermelt és feldolgozott termékeit, mivel a fogyasztók igénylik a helyben értékesített, minőségi élelmiszereket. Ezért a tárca a VP-ben huszonhat milliárd forintos keretet különített el a termelői piacok támogatására.


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Agrárszektor Konferencia 2021

  Agrártámogatási reform, pénzözön a vidékfejlesztésben, világpiaci árrobbanás, forradalmi agrárinnovációk, precíziós gazdálkodás, digitalizáció. 2 nap, 10+ órányi szakmai program, 70+ előadó