Itt az új csodafegyver - Ezzel itthon és külföldön is tarolunk

agrarszektor.hu
A kisebb gazdasági szereplőket és a vidéki térségeket is támogatná a kormány az új agrár-vidékfejlesztési politikával (VP). Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint a falusi turizmus ösztönzése mellett a helyi infrastruktúrák, a közösségi szolgáltatások és a LEADER típusú fejlesztések megvalósítása is fontos.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új agrár-vidékfejlesztési politika célja a vidéki térségek fejlesztése, valamint a falusi és a vidéki turizmus támogatása - jelentette ki Kis Miklós Zsolt egy LEADER pályázatból megvalósult szabolcsi falusi szálláshely átadásán. A mezőgazdaság és a turizmus szorosan kapcsolódik egymáshoz, ezért a települési, kistérségi, illetve országos együttműködés eredményeként a hazai turisztikai kínálat exportcikként is értékesíthető.

Az államtitkár szerint a falusi turizmus a családi gazdaságok fontos bevételi forrása. Egyre több gazdaság értékesíti közvetlenül megtermelt és feldolgozott termékeit, mivel a fogyasztók igénylik a helyben értékesített, minőségi élelmiszereket. Ezért a tárca a VP-ben huszonhat milliárd forintos keretet különített el a termelői piacok támogatására.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?