2019. szeptember 17. kedd Zsófia

Hírek - Agrárpénzek

Jó hír a vállalkozásoknak! Itt a digitális fejlesztésekre igényelhető kamatmentes hitel

Kamatmentes hitelt vehetnek fel a Digitális Jólét Program keretében a magyar mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok. Az 5-200 millió forint összegű hitelt a digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektekre igényelhetik a vállalkozások.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A Digitális Jólét Program keretében elérhető hitelprogram kamatmentes, 5-200 millió forint összegű hitellel támogatja a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások, illetve startupok digitális termék- vagy szolgáltatásfejlesztési projektjeit - írja a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK). A konvergencia régióban (azaz a közép-magyarországi régión kívül) székhellyel vagy telephellyel rendelkező vállalkozások legalább 10 százalék önrész vállalása mellett a Magyar Fejlesztési Bank MFB Pontjain igényelhetik a kedvezményes hitelt olyan fejlesztési projektek finanszírozásához, amelyek összhangban vannak a DJP célkitűzéseivel. 

Közeleg az évkezdet egyik legjelentősebb agráreseménye, a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencia. Tudni akarja, hogyan juthat hozzá az idei agrártámogatásokhoz és mennyi támogatást igényelhet? Hogyan változik a minden gazdálkodót érintő hazai földügyi szabályozás? A legfontosabb támogatási, jogszabályi és piaci változásokról kaphat fontos szakmai és gyakorlati információkat a szakpolitika, a közigazgatás és az üzleti élet csúcsvezetőitől, illetve első számú döntéshozóitól a március 7-i kecskeméti Agrárium 2019 konferencián.

A hiteligénylésnél nem számít, hogy kezdő vállalkozás nyújtja-e be, és lényegesen egyszerűbben, gyorsabban lehet forráshoz jutni, mint a vissza nem térítendő támogatások igénylése esetén. A projekt megvalósítására két év áll rendelkezésre, melynek során nem kell külön indikátorcélokat teljesíteni, a hiteltörlesztést pedig elegendő három év után elkezdeni. A DJP céljaihoz való illeszkedést egy előminősítési eljárás keretében a DJP szakértői bírálják el; a tényleges hitelkérelmet a Digitális Jólét Nonprofit Kft. által kibocsátott tanúsítvány birtokában lehet benyújtani az MFB Pontokon. A hitel terhére elszámolható akár tárgyi eszközök beszerzése, immateriális javak, jogi és közjegyzői díjak, vásárokon való részvétel költségei, külpiaci terjeszkedést szolgáló tevékenység vagy akár az útiköltség elszámolása is lehetséges.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu