Jogszerű földhasználat: felszólító végzéseket kapnak a gazdák

agrarszektor.hu
Felszólító végzéseket küld ki a Magyar Államkincstár (MÁK) azoknak a földhasználóknak, akiknél nem egyértelműsíthető a földhasználat. Az érintett gazdálkodóknak igazolniuk kell a jogszerű földhasználatot.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Azok az ügyfelek kapnak felszólító végzéseket, akiknél a Magyar Államkincstár nem tudja tisztázni a jogszerű földhasználot - áll az agrárkamara tájékoztatójában. A végzéseket várhatóan szeptemberben küldik ki.

A gazdálkodók akkor kapnak értesítéseket, ha a MÁK nem talál a közhiteles nyilvántartásokban földhasználatot igazoló adatot (tulajdonlapot, földhasználati bejegyzést), illetve a termelők az egységes kérelemben sem nyújtották be a szükséges dokumentumokat. Akkor is végzéseket küldenek ki, ha az adatok és dokumentumok nem teljesen fedik az igényelt hektárnagyságot.

Az érintett termelőknek a felszólító végzés nyomán elektronikus nyilatkozatot kell majd tenniük a földhasználatról. Ennek igazolásához elegendő lehet például egy szerződés másolat vagy egy rokonság-igazolás is, illetve minden olyan egyéb dokumentum, amely hivatalból nem lekérhető és ellenőrizhető.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?