2019. április 22. hétfő Csilla, Noémi

Hírek - Agrárpénzek

Jogszerű földhasználat: felszólító végzéseket kapnak a gazdák

Felszólító végzéseket küld ki a Magyar Államkincstár (MÁK) azoknak a földhasználóknak, akiknél nem egyértelműsíthető a földhasználat. Az érintett gazdálkodóknak igazolniuk kell a jogszerű földhasználatot.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Azok az ügyfelek kapnak felszólító végzéseket, akiknél a Magyar Államkincstár nem tudja tisztázni a jogszerű földhasználot – áll az agrárkamara tájékoztatójában. A végzéseket várhatóan szeptemberben küldik ki.

A gazdálkodók akkor kapnak értesítéseket, ha a MÁK nem talál a közhiteles nyilvántartásokban földhasználatot igazoló adatot (tulajdonlapot, földhasználati bejegyzést), illetve a termelők az egységes kérelemben sem nyújtották be a szükséges dokumentumokat. Akkor is végzéseket küldenek ki, ha az adatok és dokumentumok nem teljesen fedik az igényelt hektárnagyságot.

Az érintett termelőknek a felszólító végzés nyomán elektronikus nyilatkozatot kell majd tenniük a földhasználatról. Ennek igazolásához elegendő lehet például egy szerződés másolat vagy egy rokonság-igazolás is, illetve minden olyan egyéb dokumentum, amely hivatalból nem lekérhető és ellenőrizhető.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu