2019. december 7. szombat Ambrus

Hírek - Agrárpénzek

Jövedelmpótló támogatás sertés- és baromfitartóknak: 2 milliárd forintot osztanak szét

A baromfi- és sertéságazati piaci szereplők foglalkoztatási célú jövedelempótló támogatását igényelhetnek. Alkalmazottanként 200 ezer forintra nyújthatnak be igényt. A kérelmező a csekély összegű támogatási keretéig nyújtózkodhat. Az ágazat szereplői támogatási kérelmeiket június 24. és július 5. között nyújthatják be a Magyar Államkincstárhoz.
 
 

Foglalkoztatási célú jövedelmpótló támogatást kaphatnak a de minimis keretük terhére a baromfi- vagy sertéstartók az agrárminisztérium rendelete alapján. A támogatás alapja az igénylő támogatott tevékenysége keretében foglalkoztatottak száma, amelyet az igénylő 2018. évi átlagos statisztikai állományi létszáma alapján kell meghatározni. A támogatás összegét az igénylő és a vele egy és ugyanazon vállalkozás rendelkezésére álló szabad csekély összegű (de minimis) támogatási keret alapján kell megállapítani.

A támogatás mértéke foglalkoztatottanként legfeljebb 200 000 forint, figyelemmel az igénylő számára rendelkezésre álló csekély összegű támogatási keretre.

Az egy és ugyanazon vállalkozásnak minősülő vállalkozások részére a folyó üzleti évben, valamint az azt megelőző két üzleti év során  odaítélt általános csekély összegű támogatás nem haladhatja meg a 200 000 eurónak megfelelő forintösszeget.

A támogatási célra 2019-ben összesen 2 milliárd forint áll rendelkezésre. Ha a benyújtott kérelmekben foglalt összes jogos igény meghaladja a keretösszeget, akkor az igénylő részére megállapítható legmagasabb támogatás összege a túllépés mértékével arányosan csökken.

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A rendezvényen szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu