2020. június 2. kedd Kármen, Anita

Hírek - Agrárpénzek

Kereskedelmi háború: agrárfronton is összecsap Trump Kínával

További védővámok kivetésével fenyegette meg Donald Trump amerikai elnök Kínát újabb 100 milliárd dollárt érő importárura. Komolyan érintheti a mezőgazdasági termékeket is a két ország között elfajuló kereskedelmi háború.
 
 

Donald Trump elrendelte, hogy kormányzata állítsa össze azoknak a kínai árucikkeknek a listáját, amelyekre a pótlólagos védővámokat kivetik – derül ki a Fehér Ház közleményéből. Az elnök élesen bírálta a korábbi amerikai védővámok kivetésére adott kínai válaszlépéseket. Peking ugyanis bejelentette: arányos választ ad, és hasonlóan szigorú vámintézkedéseket vezet be az Egyesült Államok ellen, illetve beperli a Kereskedelmi Világszervezetnél (WTO) is.

Kína a napokban közzétette annak a több mint száz amerikai terméknek - köztük agrártermékeknek - a listáját, amelyekre várhatóan vámot vet ki. "Ahelyett, hogy változtatott volna a korábbi helytelen hozzáállásán, Kína úgy döntött, hogy ártani akar farmereinknek és termelőinknek" - hangoztatta ugyanakkor az amerikai elnök.

Ezért Donald Trump utasítást adott az agrárminiszternek, hogy dolgozzon ki az amerikai farmereket és az amerikai mezőgazdaság érdekeit védő tervet. Elemzők szerint ez arra utal, hogy Washington hosszú távú kereskedelmi harcra készül Pekinggel.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu