Kereskedőház segíti ezentúl az értékesítést Szabolcsban

agrarszektor.hu
Az agrártermékek hazai és külföldi értékesítésének elősegítésére kereskedőház létesült Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - jelentették be az alapításban közreműködő szervezetek vezetői a térségi kormányhivatal szerdai nyíregyházi sajtótájékoztatóján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kardeván Endre, a Vidékfejlesztési Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért és agrárigazgatásért felelős államtitkára az eseményen elmondta: a szaktárca üdvözli a kereskedelmi tevékenységet összehangoló, a piacszerzést erősítő Szabolcsi Kereskedőház megalakítását, s hasonló létrehozását tervezi Oroszországban és Kínában, sőt szó van az arab országokban is egy magyar agrárkereskedelmi központ létesítéséről.

Vinnai Győző, a szabolcsi kormányhivatal vezetőjének tájékoztatása szerint a nyíregyházi központtal működő Szabolcsi Kereskedőház a megye 40 ezer őstermelőjének, valamint 3 ezer családi gazdaságának nyújt majd segítséget a mezőgazdasági termékek szervezett értékesítéséhez. Wachal Kálmán, a szabolcsi földművelésügyi igazgatóság vezetőjének közlése szerint a kereskedőházat a hivatal szervezői közreműködésével 11, az agrárkereskedelemben érdekelt alapító hozta létre. A kereskedelmi centrum a bel- és a külföldi piacra egyaránt közvetíti majd a Szabolcsban megtermelt mezőgazdasági árut, tisztességes árréssel dolgozik és az értékesítés nyereségéből jövedelem-visszaosztást is tervez a gazdálkodóknak - emelte ki.

Az igazgató szerint a kereskedőház tevékenysége tavaszra futhat fel, s januárban - az orosz vámszabályok várható változása után - a hűtőházakba betárolt alma exportálásával indul. Az első évben, 2013-ban főként gyümölcsöt és zöldségfélét, azt követően pedig valamennyi mezőgazdasági és élelmiszeripari termék értékesítését szervezi majd a létrehozott központ. Wachal Kálmán jelezte, hogy a Szabolcsi Kereskedőház működéséhez uniós forrásokat is szeretnének bevonni. Hozzáfűzte, a kereskedőház várható éves árbevétele milliárdos nagyságrendű lesz.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?