2021. június 22. kedd Paulina

Hírek - Agrárpénzek

Keresletnövekedés emeli a kukorica árát

Habár a búza árfolyamának szempontjából unalmasan alakult a pénteki USDA jelentés, a kukorica új erőre kapott a váratlanul megnövekedett kereslet következtében. A szója esetében folytatódik a viszonylagos bizonytalanság, különösebben nagy mértékű visszaesése azonban továbbra sem valószínű Länger Péter, a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.
 
 

Nem jártak jól azok, akik az Egyesült Államok mezőgazdasági minisztériumának legfrissebb jelentésétől várták a megváltást, legalábbis a búza tekintetében. A riport az export további, mintegy 25 millió vékás csökkenéséről, továbbá a keresleti és kínálati oldal viszonylagos kiegyenlítettségéről számolt be, azaz a búza árfolyamának mozgásában továbbra sem várható jelentős változás.
Nem így a kukoricánál, a jelentés ugyanis a takarmányozási célra szánt terménynek a baromfi illetve a marhatartók felől jelentkező kereslet megugrásáról számolt be, miközben a készletek 1996 óta nem látott mélyponton vannak jelenleg. Mivel a következő betakarítás még jóval odébb van, amennyiben az állatállomány ebben az ütemben növekszik tovább, úgy igencsak kétséges, hogy az igényeket hazai forrásból fedezni tudják, azaz június környékén akár a takarmánykukorica importja sem elképzelhetetlen.

A szója árfolyama továbbra is ide-oda ugrál, továbbra is a Kínából származó import dominálja a piacot. Komolyabb változás csak a pontosabb termésadatok, előrejelzések megérkezésekor valószínű, így negatív irányban sem kell komolyabb elmozdulásra számítani. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu