Kérészéletűek a magyar cégek - Az agrárvállatok felét felszámolják

agrarszektor.hu
Háromszor több cég van jelenleg Magyarországon, mint a környező országokban, ugyanakkor e vállalatok többségének élettartama rövid, és alapításuk után néhány évvel megszűnnek. 2013-ig több céget alapítottak, mint zártak be, de azóta ez a trend megfordulni látszik - mondta el Pertics Richárd, az Opten Kft. céginformációs vezetője a Portfolio és az agrárszektor.hu kecskeméti konferenciáján.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Annak ellenére, hogy ma Magyarországon háromszor több cég van jelen a piacon, mint a szomszédos országokban a vállalatok többsége néhány évvel alapításuk után megszűnik. A keleti országrészből Nyugat-Magyarország felé haladva csökken a cégek fluktuációja, míg Budapesten, Nógrád- és Fejér-megyékben kifejezetten ingadozó képet mutat az alapítások-bezárások aránya - számolt be a szakértő.


Forrás: Opten Informatikai Kft. 

Az agráriumot nézve elmondható, hogy 2013-ig több céget alapítottak, mint zártak be, de azóta ez a trend megváltozott. A cégek összfluktuációjában a mezőgazdasági ágazat két százalékot mutat, és az agráripar harmadában  a cégek éves szinten 100 millió forint feletti bevételt produkálnak - tette hozzá Hitzinger Anna az Opten céginformációs asszisztense.


Cégalapítások és megszűnések az agrárágazatban (2009 - 2015, Opten Informatikai Kft.)


Az agrárcégek árbevétel szerinti megoszlása (Opten Informatikai Kft.)

Kijelenthető, hogy az agrárcégek jelentős hányada felszámolással szűnik meg, ezzel veszélyeztetve a többi vállalatot. A felszámolás mellett a kényszertörlések aránya is gyakori. 



Az agrárcégek megszűnési típusainak aránya (Opten Informatikai Kft.) 


CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?