2020. február 18. kedd Bernadett

Hírek - Agrárpénzek

Kertészet, időjárás, erdészet: újabb pályázatokat írt ki Lázár tárcája

Három újabb pályázatot jelentetett meg az 1300 milliárd forintos Vidékfejlesztési Programban a Miniszterelnökség. A kertészeti gépbeszerzésekhez, a szélsőséges időjárás elleni védekezéshez és az erdészeti genetikai források megőrzéséhez nyújtanak támogatásokat.
 
 

Kertészeti gépbeszerzések

A kertészeti gépbeszerzéseket támogató pályázat keretösszege 18,08 milliárd forint. A felhívás elsősorban kertészeti tevékenységhez kapcsolódó munkagépek, eszközök beszerzését, önjáró betakarítógép, valamint maximum egy darab, legfeljebb 80 kW motorteljesítményű traktor vásárlását támogatja.

Válaszokat akar a hazai agrárszektor legégetőbb kérdéseire? Kivételes kapcsolatépítési lehetőségeket keres az agráriumban és az élelmiszeriparban?
Jelentkezzen most a Portfolio kétnapos agrárkonferenciájára!
Agrárszektor 2016: két nap, 70 előadó, 800 résztvevő, és a magyar agrárszektor legforróbb témái


Időjárási szélsőségek


Az időjárási szélsőségekkel szembeni védekezést elősegítő pályázatra 4,72 milliárdot különítettek el. Az „Éghajlatváltozáshoz kapcsolódó és időjárási kockázatok megelőzését szolgáló beruházások támogatása” című pályázat a klímaváltozás és a kedvezőtlen éghajlati jelenségek által okozott károk megelőzésére irányul.

Erdészeti genetika

Az „Erdészeti genetikai erőforrások megőrzésér” 1,12 milliárd forintot szánnak. A cél, hogy meg lehessen őrizni a magyarországi erdészeti fafajok genetikai változatosságát.

A kertészeti gépekre és az időjárási szélsőségekkel szembeni beruházásokra 2016. december 19. és 2018. december 18. között lehet pályázni, a beérkezett támogatási kérelmek első értékelési szakasza 2017. január 19-én zárul. Az erdészeti genetika megőrzéséhez pedig első körben 2016. december 8. és 2016. december 16. között nyújthatók be kérelmek.

A most megjelent három pályázatra összesen mintegy 24 milliárd forintot fordít a Miniszterelnökség. A tárca tájékoztatása szerint máig összesen 41 pályázat jelent meg a Vidékfejlesztési Programban, és a tárca a rendelkezésre álló mintegy 1300 milliárd forintos keretből eddig 966 milliárd forintot hirdetett meg. Az év hátralévő részében további pályázati felhívásokat tesznek közzé.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu