2019. október 14. hétfő Helén

Hírek - Agrárpénzek

Késik a magyar termékekről szóló kormányrendelet

Késik a magyar termékekről szóló rendelet, még pedig azért, mert nincs egységes definíció arra, milyen élelmiszert lehet magyarnak nevezni.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A „magyar termék” pontos definíciójának hiánya miatt a tervezett nyár eleji dátum helyett legkorábban a jövő év elején születhet meg az a rendelet, amellyel a vidékfejlesztési Minisztérium szabályozná, mely élelmiszeripari termékek tartozhatnak a magyar termék kategóriába.

A hírek szerint a késés egyik fő oka, hogy a tervezet még mindig a Miniszterelnökségen van, és a korábbi sajtóhírek ellenére továbbra sem került elküldésre az Unióhoz, így az sem kizárt, hogy az új jogszabályt a legkorábban jövő elején hirdetik ki.

A legutolsó hírek szerint a szakértők külön kategóriát állítanának fel a ’hazai’ és a ’magyar’ termékeknek, ami sokak szerint fogalomzavarhoz vezethet, kétségbe vonva a rendelet hasznosságát és célját is. 

A szaktárca első körben a "száz százalékban magyar" és "magyar" elnevezéseket akarta bevezetni, de ezt később kénytelenek voltak átdolgozni - írja az fn.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu