2020. július 16. csütörtök Valter

Hírek - Agrárpénzek

Késik a magyar termékekről szóló kormányrendelet

Késik a magyar termékekről szóló rendelet, még pedig azért, mert nincs egységes definíció arra, milyen élelmiszert lehet magyarnak nevezni.
 
 

A „magyar termék” pontos definíciójának hiánya miatt a tervezett nyár eleji dátum helyett legkorábban a jövő év elején születhet meg az a rendelet, amellyel a vidékfejlesztési Minisztérium szabályozná, mely élelmiszeripari termékek tartozhatnak a magyar termék kategóriába.

A hírek szerint a késés egyik fő oka, hogy a tervezet még mindig a Miniszterelnökségen van, és a korábbi sajtóhírek ellenére továbbra sem került elküldésre az Unióhoz, így az sem kizárt, hogy az új jogszabályt a legkorábban jövő elején hirdetik ki.

A legutolsó hírek szerint a szakértők külön kategóriát állítanának fel a ’hazai’ és a ’magyar’ termékeknek, ami sokak szerint fogalomzavarhoz vezethet, kétségbe vonva a rendelet hasznosságát és célját is. 

A szaktárca első körben a "száz százalékban magyar" és "magyar" elnevezéseket akarta bevezetni, de ezt később kénytelenek voltak átdolgozni - írja az fn.hu

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu