Késik a magyar termékekről szóló kormányrendelet

agrarszektor.hu
Késik a magyar termékekről szóló rendelet, még pedig azért, mert nincs egységes definíció arra, milyen élelmiszert lehet magyarnak nevezni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A "magyar termék" pontos definíciójának hiánya miatt a tervezett nyár eleji dátum helyett legkorábban a jövő év elején születhet meg az a rendelet, amellyel a vidékfejlesztési Minisztérium szabályozná, mely élelmiszeripari termékek tartozhatnak a magyar termék kategóriába.

A hírek szerint a késés egyik fő oka, hogy a tervezet még mindig a Miniszterelnökségen van, és a korábbi sajtóhírek ellenére továbbra sem került elküldésre az Unióhoz, így az sem kizárt, hogy az új jogszabályt a legkorábban jövő elején hirdetik ki.

A legutolsó hírek szerint a szakértők külön kategóriát állítanának fel a 'hazai' és a 'magyar' termékeknek, ami sokak szerint fogalomzavarhoz vezethet, kétségbe vonva a rendelet hasznosságát és célját is. 

A szaktárca első körben a "száz százalékban magyar" és "magyar" elnevezéseket akarta bevezetni, de ezt később kénytelenek voltak átdolgozni - írja az fn.hu

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?