Ki kaphat 160 milliárdot a csúcstárcától? - Érdemes tájékozódni

agrarszektor.hu
Kézikönyvet állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), hogy a termelők el tudják dönteni, vállalják-e az új agrár-környezetvédelmi (akg) támogatások feltételeit. A Miniszterelnökség bejelentése szerint szeptemberben csaknem 160 milliárd forintnyi támogatásra írnak ki pályázati felhívást.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A NAK kiadványa az új magyar vidékfejlesztési programban szereplő akg-támogatások kereteit tartalmazza, míg a részletszabályokról teljes körűen a később megjelenő pályázati felhívásból, illetve a falugazdászoknál tájékozódhatnak a termelők - közölte a kamara. A Miniszterelnökség korábbi tájékoztatása szerint még szeptemberben összesen 158 666 709 293 forint támogatásra írnak ki pályázati felhívást.

A támogatás igénylésének menete a korábbi AKG programhoz képest megváltozik, mivel a támogatási feltételeket nem jogszabályokban, hanem pályázati felhívásban hirdetik meg, arra pedig pályázatot (támogatási kérelmet) kell majd benyújtani. A kamarai kézikönyv abban nyújthat támpontot, hogy a termelők eldönthessék, tudják-e vállalni a támogatás igénybevételéhez szükséges előírásokat. A NAK a kézikönyvet a Miniszterelnökség, a Földművelésügyi Minisztérium, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közreműködésével készítette el.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?