2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Agrárpénzek

Kifakadtak a románok: ne csak az erdélyi gazdák kapjanak milliárdokat a magyar kormánytól

A román kormány álláspontja világos az ügyben: nem tetszik neki, hogy Budapest milliárdos támogatásban részesíti az erdélyi gazdálkodókat. Bukarest szerint ez az etnikai megkülönböztetés iskolapéldája.
 
 

A román külügyminisztérium figyelmeztette Magyarországot az erdélyi gazdálkodóknak nyújtott „masszív” támogatások miatt. A minisztérium szerint Budapest etnikai alapon osztogat pénzeket egy idegen országban. De ha már a magyar kormány ragaszkodik hozzá, hogy támogatásban részesítse a romániai termelőket, akkor azt nemzeti hovatartozásra való tekintet nélkül tegye. Vagyis jusson a román gazdáknak is a magyar forintokból.

A minisztérium hangsúlyozta, hogy ebben a kérdésben nincs kétoldalú megállapodás Románia és Magyarország között, Bukarest nem jelezte egyetértését a programmal, amelyen keresztül a budapesti kormány több tízmillió euróval finanszírozza az erdélyi gazdákat. A szaktárca jelezte Magyarországnak, hogy "ez a fajta gazdasági segítségnyújtás túlmutat azon, amelyet egy állam egy másik ország területén élő kisebbségének a nemzetközi szabályok szerint nyújthat". Ilyen intézkedéseket csak a román állam beleegyezésével és etnikai megkülönböztetés nélkül lehet végrehajtani - írta a romania-insider.com. a g4media.ro-ra hivatkozva.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia!  Regisztráljon most a december 4-5-i rendezvényre!

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu