Kínai hírekre emelkedtek a gabonaárak

agrarszektor.hu
Jelentős mértékben emelkedtek a gabonaárak szerdáról csütörtökre, ami egyrészt a kínai gazdaságösztönző intézkedéseknek, másrészt az USDA amerikai gabonatermés-előrejelzését megelőző várakozásoknak volt köszönhető.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

810 centen nyitott csütörtökön reggel a kukorica határidős jegyzése, 0,75 dollárcenttel alacsonyabban, mint amennyin szerdán este zárt. Csütörtökön délig egészen a 821, 75-ös szintekig mentek el a jegyzések. Ez a nyitóérték 2,75 centtel volt magasabb a szerda reggeli jegyzési szintnél.

A búza szeptemberre szóló határidős jegyzése 899 centen nyitott csütörtök reggel, és 889,25 centen zárt kedden este. Csütörtökön délig a legmagasabb jegyzések 909,5 dollárcentig mentek el.


szója

A szójabab jegyzése mindössze 1,25 centtel nyitott alacsonyabban, 1580 dollárcenten, mint a szerda esti zárója. Csütörtök délelőtt a szójabab legmagasabb jegyzése eddig 1590, 75 dollárcent/véka volt.

A jelentős emelkedés szerdához képest azért is következett be, mert Kínában csütörtökön délután bejelentették, hogy az infláció mérséklődött 1,8 százalékra júliusban a júniusi 2,2 százalékról. Tehát úgy néz ki, hogy Kína tovább folytatja a monetáris lazítást, hogy ösztönözze gazdasága növekedését. Egy erős gazdaság pedig még több nyersanyagot igényel. A mai napon azonban még nagy várakozás előzi meg a kínai ipari termelési adatok bejelentését.


kukorica

"Valóban jelentős mértékben emelkedett mindhárom termény ára tegnaphoz képest, ami nem csak a kínai adatoknak volt köszönhető, hanem az USDA mai jelentését is már árazzák. A holnapi globális havi előrejelzés előtt ma jelennek meg az amerikai adatok. Valamint egyre több hír jelenik meg arról is, hogy nem csak a termésmennyiség, hanem a minőség is egyre romlik." - mondta Länger Péter, a Solar Capital Zrt. árutőzsdei üzletkötője.

"Tavaly ilyenkor az élelmezési kukorica 60 százalékát minősítették "jó" vagy "kiváló" minőségűnek. Idén a "jó", illetve "kiváló" minőségű élelmezési kukorica aránya a teljes termésben mindössze 23-24 százalék." - tette hozzá az üzletkötő.

Länger Péter szerint a búzánál nincs jelentősebb minőségromlás a tavalyihoz képest, itt inkább a mennyiség árazódik be, a szója árát pedig nem a fundamentumok, hanem a shortzárások hajtották fel a héten.


búza

"Péntek estére a kukorica jegyzését a 830-840-es szintekre várom, a búzáét 910 és 915 közé, míg a szója jegyzései szerintem elérik majd az 1610-1615 dollárcentet." - mondta a Solar Capital üzletkötője.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 16. 05:58