2020. szeptember 25. péntek Eufrozina, Kende

Hírek - Agrárpénzek

Kisebb korrekció torpantotta meg az esést az árutőzsdén

A heti exportadatok segítségével minimálisan visszakapaszkodott a szója és a kukorica, de a fundamentumok továbbra is lefelé nyomják az árakat, így a növekedés valószínűleg csak átmeneti a Solar Capital árutőzsdei kereskedője szerint.
 
 

A szója árfolyama 16 centet tudott emelkedni, egészen 1427 centig, ám az előző napok brutális zuhanásai fényében ez csupán minimális korrekciónak tekinthető. Ennek ellenére nem kizárt, hogy a mai nap még kitart, ám hosszú távon nem érdemes tartós növekedésre számítani, a fundamentumok továbbra is lefelé hatnak. Jelenleg éppen a Kína vásárlásai körüli bizonytalanság foglalkoztatja a piacot, egyelőre a kereslet csökkenésére számító pesszimista vélemények vannak többségben, így egyebek mellett ez is lefelé tolja az árfolyamot.


A kukorica már enyhébb, mindössze 5 centes korrekciót mondhatott magáénak tegnap, valószínűleg megpróbálják a 740 centes ellenállási szint közelébe tornázni az árat az elkövetkezendő pár nap folyamán. Ez azonban nem sokat változtat a középtávú kilátásokon, melyek szerint hónap végére 690-700 cent körüli árakat is fogunk már látni. A tegnapi napot 723 centen záró kukorica árfolyama a mai napon egyelőre ismét emelkedőben van.


A búza egyedüliként lógott ki a sorból, bár az árfolyamcsökkenés lassulásának üteme mérséklődött, 6 centes csökkenés után 851 centen zárt. A mai nap azonban várhatóan emelkedőbe fordul, köszönhetően a leromlott minőségnek, az egy évvel ezelőtti 50 százalékhoz képest ugyanis csak 36 százalék most a jó és kiváló termény aránya. Középtávon várhatóan 860-870 közé kerülhet az árfolyam, aminek esélyét az alacsony ár következtében felélénkülő kereslet is növelheti. 


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu