2019. október 20. vasárnap Vendel

Hírek - Agrárpénzek

Kistermelő kánaán lesz Magyarország? Évről évre egyre többen vannak

A kistermelők egyre több lehetőséghez juthatnak az utóbbi években, ennek köszönhetően ma háromszor annyian tevékenykednek, mint 2010-ben - mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára Marcaliban szombaton.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

Feldman Zsolt a Marcali Expó megnyitóján elmondta, hogy az adminisztratív akadályok lebontásával korábban nem létező értékesítési csatornák nyíltak a kistermelők előtt, továbbá sikerült megduplázni azoknak a piacoknak a számát, amelyek összekötik az élelmiszerek előállítóit a fogyasztókkal. Az államtitkár fontosnak nevezte a kertkultúra népszerűsítését annak érdekében, hogy az ne valami kivesző, "skanzenban őrzött", hanem a jövőben is élő hagyomány legyen.

Somogy megye az ország egyik legjelentősebb szőlő- és gyümölcstermesztő vidéke, ahol az elmúlt években e tekintetben is jelentős előrelépések történtek. A Balatonboglári borvidéken támogatások révén 1300 hektárnyi szőlőültetvényt sikerült megújítani 2010 óta.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárszektor Konferencia 2019

  Most még kedvezményes áron >>

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu