Kiterjesztik a tanulói felelősségbiztosítást

agrarszektor.hu
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) 2015 óta segíti az agrárközépfokú duális képzésben résztvevő, NAK-tagsággal rendelkező gyakorlati képzőhelyeket azzal, hogy a képzést vállaló gazdálkodók igényeire alakított, teljes körű felelősségbiztosítási konstrukciót dolgozott ki, és ezen felül át is vállalja a csoportos tanulói felelősségbiztosítás évi 24 ezer forintos díját. Szeptembertől ezt a szolgáltatást kiterjesztik a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő iskolai tangazdaságokra, valamint a felsőfokú duális képzésben részt vevő gyakorlati képzőhelyekre is. A biztosítást a kamara tagjai csatlakozási nyilatkozat kitöltésével vehetik igénybe.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A duális képzés keretében az elméleti ismeretek elsajátítása az oktatási intézményben, míg a gyakorlati tudás megszerzése a gazdálkodó szervezeteknél, munkahelyi körülmények között történik, így a gyakorlati képzéssel járó kockázatok mind szélesebb körű kezelése fontos a diákok és a képzőhelyek számára - közölte a NAK. A kamara a nyilvántartásában szereplő, NAK-tagsággal rendelkező gyakorlati képzés folytatására jogosult gazdálkodók, valamint hozzájárulásra nem kötelezett egyéb szervezetek számára teljes körű, magas kárlimitekkel elérhető szolgáltatást biztosító keretszerződést kötött 2015-ben az MKB Általános Biztosító Zrt.-vel a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII törvény szerinti tanulói felelősségbiztosítás és munkáltatói felelősségbiztosítás egységes kezelése érdekében.

Az eddig már több mint 200 gazdálkodó szervezet által igénybe vett csoportos tanulói felelősségbiztosítást 2016 szeptemberétől kiterjesztik a Földművelésügyi Minisztérium fenntartásában működő iskolai tangazdaságokra, valamint a felsőfokú duális képzésben részt vevő gyakorlati képzőhelyekre is. A NAK-tagsággal nem rendelkező agrárgazdasági felsőfokú gyakorlati képzés folytatására jogosult gazdálkodó szervezetek és iskolai tangazdaságok ezt a lehetőséget a NAK önkéntes tagságának vállalásával igényelhetik.

Az Általános Munkáltatói és Szolgáltatói Felelősségbiztosítási szerződés a gyakorlati képzésben résztvevő tanulóknak, illetve a tanulók által a gyakorlati képzést folytató szervezetnek vagy harmadik személyeknek okozott esetleges vagyoni károk, sérelemdíj iránti igények fedezetére szolgál. Az egyedi és valós védelmet nyújtó biztosítást a kamara tagjai egyszerűen, csatlakozási nyilatkozat kitöltésével vehetik igénybe. A csoportos konstrukció szerződője és a biztosítási díj fizetője a NAK, azaz a gazdálkodónak nem kell biztosítási díjat fizetnie, és figyelnie sem a biztosítási szerződése érvényességére.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?