2020. október 1. csütörtök Malvin

Hírek - Agrárpénzek

Kiugró külkereskedelmi többlet várható idén

Czerván György, agrárgazdaságért felelős államtitkár szerint Európai uniós csatlakozásunk óta ebben az évben várható a legtöbb élelmiszeripar- illetve mezőgazdaság területén termelt exporttöbblet.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára a KPE-KPSZ Párt (Kisgazda Polgári Szövetség) kelet-magyarországi megyei elnökeinek szóló tanácskozáson elmondta, a mezőgazdasági szektor kiemelkedően pozitív hatással van az ország külkereskedelmi egyensúlyára, évek óta 1-2 milliárd eurónyi külkereskedelmi aktívumot teljesítünk, idén pedig exportunkat tekintve már az első félévben meghaladtuk a tavalyi, akkori rekordot nem kevesebb, mint 18 százalékkal. 

Hangsúlyozta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök OMÉK-en tartott beszédéből kiindulva, miszerint az ország mezőgazdasága stratégiai ágazat, a kormány mindig a szektor segítségére lesz a jövőben is. Beszámolt arról is, hogy a szűk költségvetési mozgástér ellenére az ágazat jövőre nyolcmilliárd forinttal jut több forráshoz a tervezettnél. A folyó kiadások közül például a nemzeti támogatások összege ötvenötmilliárd forint lesz.

"Az a célunk, hogy a szövetségen belül elinduljon egy olyan mozgás, amely a mostani kedvezőtlen tendenciát, amely az országon belüli támogatásban megmutatkozott, meg tudják fordítani, és meg tudjuk erősíteni azt a szövetséget, amelyhez tartozunk és hűségesen tartozni is kívánunk" – mondta Turi-Kovács Béla, a KPE-KPSZ Párt elnöke - írja a kormány.hu.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  Agrárszektor Konferencia 2020

  Most még a legkedvezményesebb áron

  Öngondoskodás 2020

  Befektetés, vagyon, megtakarítás

  Portfolio Private Health Forum 2020

  Koronavírus és a magánegészségügy

  Budapest Economic Forum 2020

  A magyar gazdasági csúcstalálkozó

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu