2020. június 6. szombat Norbert, Cintia

Hírek - Agrárpénzek

Kivezető utat jelenthet a válságból a mezőgazdaság

A mezőgazdaság stratégiai ágazat, amely kivezető utat jelenthet a gazdasági válságból, ezért a vidéki társadalmat erősíteni kell, az agráriumot pedig versenyhelyzetbe kell hozni - mondta Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön Nagyváradon, a Partiumi Gazdafórumon.
 
 

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) közleménye szerint Budai Gyula a rendezvényen hangsúlyozta: értékes, egészséges, biztonságos és génmódosítás-mentes élelmiszerek előállítására van szükség. Felhívta a figyelmet az ivóvízbázis, a talaj, az élővilág védelmére, a környezetvédelem fontosságára.

Az államtitkár leszögezte: a magyar agrárkormányzat minden lehetséges segítséget megad a határon túli magyar gazdáknak ahhoz, hogy hozzáférjenek az uniós támogatásokhoz, illetve hogy ebben a kérdéskörben minél tájékozottabbak legyenek.

A nagyváradi konferenciát a partiumi régió agráriumban érdekelt szakembereinek, kis- és nagyvállalkozóinak, gazdaszervezeteinek, gazdálkodóinak szervezte a Pro Universitate Alapítvány, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete Bihar megyei szervezete, valamint a Debreceni Egyetem mezőgazdasági és környezetgazdálkodási kara - ismerteti a közlemény.

(MTI)


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu