2021. szeptember 20. hétfő Friderika

Hírek - Agrárpénzek

Konferencia: "a vidék lesz az ország támasza"

Az Új Széchenyi Terv, valamint a mezőgazdasági támogatások aktualitásai mellett a belvíz elleni védekezésről és Hódmezővásárhely belvízrendezési tervének megvalósításáról is szó esik 2011. március 2-án 17 órától a „Gazdanap a gazdag napokért – a vidék lesz az ország támasza” című konferencián Hódmezővásárhelyen.
 
 

2011. március 2-án 17 órakor a mezőgazdaság és a vidékfejlesztés felső vezetői tartanak konferencát Hódmezővásárhelyen a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Az eseményen „A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés az Új Széchenyi Terv tükrében” címmel dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter, „Árvíz-belvíz: Hangsúly a megelőzésen!” címmel dr. Illés Zoltán a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára, „Mezőgazdasági támogatások aktuális helyzete és jövőbeni lehetőségei” címmel Palkovics Péter a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke tart előadást, köszöntőt dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő mond.

A konferencián szó esik majd a belvíz elleni védekezésben részt vevő szervezetek működéséről, valamint Hódmezővásárhely – mint hazánk legmélyebben fekvő és a második legnagyobb közigazgatási alapterülettel rendelkező városának – átfogó belvízrendezési tervének megvalósításáról is. Az elmúlt hetekben Hódmezővásárhely közigazgatási területének 30 százalékát, mintegy 150 négyzetkilométert, borított belvíz, amely a mezőgazdaságban rendkívüli károkat okozott, pontos felmérés csak a víz levonulása után készíthető, de a becsült hozamkiesés megközelíti a 3,5 milliárd forintot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu