Koronavírus-válság: rendkívüli intézkedésekkel segítené a mezőgazdaságot az unió

Koronavírus-válság: rendkívüli intézkedésekkel segítené a mezőgazdaságot az unió

agrarszektor.hu
Az Európai Bizottság újabb, a mezőgazdaságot és az élelmiszeripart segítő intézkedéseket fogadott el, annak érdekében, hogy támogatást nyújtson azoknak a piacoknak, amelyeket a koronavírus-válság a legnagyobb mértékben sújt. Ilyen például a magántárolási támogatás bevezetése bizonyos termékekre, egyes piactámogató intézkedések rugalmasabb kezelése, emellett a tej-, virág- és burgonyaágazat lehetőséget kap arra, hogy önszerveződő, helyi szintű piacvédelmi intézkedéseket fogadjon el.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Újabb rendkívüli intézkedéseket fogadott el az Európai Bizottság, hogy további támogatást nyújtson azoknak a mezőgazdasági és élelmiszerpiacoknak, amelyeket a legnagyobb mértékben sújt a koronavírus-válság - írja a Magyar Nemzet. Ezek közé tartozik a magántárolási támogatás a tej- és húsipari termékekre, amelyeket legalább két-három, legfeljebb öt-hat hónapra ideiglenesen kivonhatnak a piacról.

Rugalmasabban kezeli a piactámogató intézkedések végrehajtását a bizottság a bor, a gyümölcs- és zöldség, az étkezési olajbogyó és az olívaolaj, a méhészeti termékek, valamint az uniós iskolagyümölcs-, iskolazöldség- és iskolatejprogramoknál. Ezzel korlátozva a rendelkezésre álló kínálatot a piaci egyensúly helyreállítása érdekében. A rugalmas végrehajtásnak köszönhetően a források elosztását a válságkezelésnek lehet alárendelni.

A tej-, virág- és burgonyaágazat pedig lehetőséget kap rá, hogy önszerveződő, helyi szintű piacvédelmi intézkedéseket fogadjon el. Ezt legfeljebb fél évre tehetik meg, köszönhetően annak, hogy az unió engedélyezi ezekben az ágazatokban az eltérést a versenyszabályoktól.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?