Kötelező adatellenőrzést írnak elő a gazdáknak

agrarszektor.hu
Április 9-től igényelhető 27-féle támogatás, köztük a területalapú is.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Kötelezően ellenőrizniük kell adataikat azoknak a mezőgazdasági ügyfeleknek, akik úgynevezett egységes kérelmet nyújtanak be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Április 9-től nyílt meg a kérelem-beadási lehetőség a legtöbb gazdálkodót érintő, egységes területalapú támogatásra, illetve további 26 jogcímre.

Az egységes kérelmeket elektronikus úton, az MVH honlapján lévő "e-Egységes kérelem" menüponton keresztül, ügyfélkapus bejelentkezés után lehet kitölteni és beadni.

A benyújtás határideje a jogszabály alapján 2014. május 15. Aki május 15. után nyújtja be kérelmét, annak már munkanaponként egy százalékkal csökken az elfogadott támogatási összege. A 2014. június 9. (mivel ez idén munkaszüneti napra esik, így ez a dátum június 10). után beérkezett kérelmeket az MVH érdemi vizsgálat nélkül elutasítja.

A kérelmeken módosítást a jogszabály szerint május 31-ig (idén június 2-ig) lehet végezni. Ezután, június 10-ig, viszont már a támogatási összeg csökkentésével jár a módosítás.

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja a figyelmet, hogy az egységes kérelem benyújtásához kapcsolódóan is kötelezően előírt feltétel az Egységes Mezőgazdasági Ügyfél-nyilvántartási Rendszerbe bejelentett adatok ellenőrzése.

A kérelmek benyújtására szolgáló elektronikus felületen valamennyi olyan ügyfél esetén megjelenik az adatai ellenőrzésére létrehozott felület, aki 2014. január 1-jét megelőzően került nyilvántartásba vételre és a 2014. évben nem nyújtott be ügyfél-nyilvántartási adatait módosító kérelmet vagy nem nyilatkozott az adatai helytállóságáról.

Az adatok ellenőrzését az érintettek a "Nyilatkozat ügyfél-nyilvántartási adatok helyességéről" felületen végezhetik el. A nyilatkozatot abban az esetben kell benyújtani, amennyiben az ellenőrzésre szolgáló felületen az adatok a valóságnak megfelelnek, azokon módosítani nem szükséges. A nyilatkozat helyett az - az ügyfél-nyilvántartás menüpontban található - ügyfél-nyilvántartási adatok módosítása iránti kérelmet kell benyújtani, amennyiben az ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy az adatai nem felelnek meg a valóságnak.

A fenti nyilatkozat, valamint az ügyfél-nyilvántartási adatok módosítása iránti kérelem képviselő útján (meghatalmazott, elsődleges képviselő vagy technikai közreműködő által) csak abban az esetben nyújtható be, ha a képviselő rendelkezik az ügyfél-nyilvántartási ügyek intézésére kiterjedő jogosultsággal.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13